REGIJA

Srbi raspalili po Zvezdinim tragičarima uz stav: "Dinamo je barem nešto odigrao"

Foto: EPA

CRVENOJ ZVEZDI trebao je bod kod grčkog Olympiacosa kako bi ostala treća u skupini Lige prvaka i otišla u Europa ligu sljedećeg proljeća. Izgubila je 1:0 i ispala uz gol razliku 3:20.

Bod su držali do 87. minute kada ih je iz penala srušio El Arabi, a Zvezdu su iz natjecanja zapravo izbacili - stranci. Najveći tragičar ispao je Brazilac Jander, koji je ušao samo pet minuta ranije, igrao rukom u šesnaestercu i tako Grcima otvorio prolazak.

Tragičar je bio i Portugalac Tomane, koji je u 43. minuti promašio penal za vodstvo Zvezde kod 0:0.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Srpski prvak je tako ispao iz Europe na šokantan način pa je nastala drama i oko trenera Vladana Milojevića, koji ih je zadnje dvije sezone uvodio u skupine Lige prvaka, što je do tada bilo teško zamisliti.

"Odgovornost je moja, preuzimam je i nemam problema to reći. Kad se završi polusezona, napravit ćemo analizu, vidim da se to potencira. Razgovarat ću s upravom, ako sam odgovoran, napustit ću klub. Zvezda je oduvijek bila moj san, ali svjestan sam da treneri odlaze i dolaze", rekao je nakon utakmice.

Srpski mediji, s druge strane, upiru prstom u nesretnog Jandera.

"Jander izbacio Zvezdu iz Europe", naslov je na portalu B92, dok neki vuku usporedbe s Dinamom, koji je također ispao u posljednjem kolu.

"Dinamo je još i nešto odigrao, mi ništa", stav je srpskih portala.

"Imali smo sve u svojim rukama i onda ovako... Tragedija", bio je utučen Marko Marin, najbolji igrač Zvezde.

Prozvani Jander se potom oglasio na Instagramu te citirao Bibliju, na što je dobio niz uvreda uz zajedničku želju navijača - da što prije napusti klub.

"Zovi me i odazvat ću ti se, reći ću ti velike i tajne stvari za koje ne znaš."

Pročitajte više