Srbinu zbog fotografije sa Šešeljom propao transfer u Makarsku

 Foto: Facebook

SRPSKI nogometaš Vladimir Radović bio je na korak da potpiše ugovor s nogometnim klubom Zmaj iz Makarske, ali nije dobio radnu dozvolu. Srpskim medijima rekao je kako je razlog propadanja posla njegovo veličanje Vojislava Šešelja.
 
"S klubom iz Makarske sam sve dogovorio i trebao potpisati ugovor. Odlično su me prihvatili suigrači i trener koji je bio zadovoljan onim što sam pružao na treninzima. Ljudi iz kluba predali su zahtjev, ali je on ekspresno odbijen, a kao razlog navedeno je to što sam u prošlosti veličao Vojislava Šešelja."

"Tajnik kluba rekao mi je da je izašao i jedan članak u tamošnjim novinama o meni kao o nekom tko veliča ratne zločince, iako Šešelj nikada nije osuđen. Nisam član nijedne stranke, imam pravo simpatizirati koga hoću, ali me je to skupo koštalo u BiH i Hrvatskoj, u kojima se politika umiješala u sport. Sada javno kažem da simpatiziram i Vladimira Putina, ali se nadam da mi vrata nekih zemalja Europske unije i SAD-a zbog toga neće biti zatvorena", rekao je Radović za Blicsport koji je objavio spornu fotografiju.
 
Radovićeva zaluđenost likom i djelom Vojislava Šešelja već ga je koštala posla u FK Goražde.
 
"Ne mogu vjerovati što se događa, ali izgleda da su vrata klubova u Federaciji Bosne i Hercegovine i Hrvatskoj za mene zatvorena, iako nema razloga za to. Ja sam prije svega sportaš koji nema predrasude, jer da je suprotno, ne bih ni išao u Hrvatsku. Da sam takav kakvim me predstavljaju, ne bih igrao u Radničkom iz Lukavca i Goraždu ili išao u hrvatski Zmaj. Imam puno prijatelja Hrvata i Bošnjaka, a nikome od nas ne smetaju politički stavovi druge strane", poručio je Radović.

 

Pročitajte više