SRPSKI JOKER I GRČKI FRIK ODUŠEVILI Spektakularni triple-double dvoboj mladih NBA velikana

Screenshot: Twitter

NIKOLA JOKIĆ i GIANNIS ANTETOKOUNMPO duelom u Milwaukeeju zadivili su ljubitelje košarke. Mladići koji ukupno imaju tek 45 godina zajedno su ostvarili 66+26+30 triple-double učinak.

Gosti iz Denvera slavili su 134:123 predvođeni Jokićem, koji je nakon prvih 14 minuta i 33 sekunde ušao u povijest NBA. Već tada je ostvario najraniji triple-double učinak ikad i tako debelo nadmašio rekord star čak 63 godine, kada je Jim Tucker to napravio za 17 minuta.
 
Jokić, koji je postao prvi igrač nakon Russella Westbrooka na staru godinu 2016. koji je došao do triple-doublea prije poluvremena, imao je i spektakularan ukupni učinak. Za 33 minute ubacio je 30 koševa, uz fascinantan šut. 11/14 iz igre, čak 78.6 posto. Pogodio je sva tri pokušaja za tricu i svih pet slobodnih bacanja.
 
Dodao je 17 asistencija i 15 skokova. Tako je postao tek treći igrač u povijesti NBA koji je odigrao utakmicu s 30/17/15 učinkom nakon Magica Johnsona i Jamesa Hardena. Perfektnu utakmicu oplemenio je s jednom ukradenom loptom i dvije blokade.

"Srpskom Jokeru" ili "Snajperu", kako zovu Jokića, bio je više nego dostojan suparnik košarkaš proslavljen umjetničkim imenom Greak Freak.
 
Antetokounmpo je doista odigrao čudovišnu utakmicu, samo malo manje impresivnu od Jokića.
 
Postigao je više koševa od njega, za 39 minuta ubacio je 36 poena. Iz igre je gađao 14/21 (66.7 posto), trice 1/2, a slobodna bacanja 7/12.

Triple-double učinak zaokružio je s 13 asistencija i 11 skokova. I dok je zabio više koševa od Jokića, u navedene dvije preostale ključne kategorije bio je lošiji od suparnika. 
 
Ali i to mu je bilo dovoljno za podvig. Kao što je Jokić s tek 22 godine nadmašio LeBrona i Westbrooka, tako je i samo godinu dana stariji Giannis preskočio jednog od najvećih u povijesti, Kareema Abdul-Jabbara.
Triple-double protiv Nuggetsa Antetokounmpou je bio deveti u karijeri i tako je srušio spomenutog velikana te postao igrač s najviše trostrukih-dvostrukih utakmica u povijesti Bucksa. 
 
Nažalost, zbog Jokićeve nestvarne partije i novog NBA rekorda koji je postavio, ostao je u njegovoj sjeni. Ali, "Grčki Frik" dobio je zadovoljštinu.
 
Nadmašio je Jokića i po broju banana, a jednu od tri zalijepio je upravo njemu i to ovako:

Pročitajte više