Sterling se ispričao zbog užasnog simuliranja: Ne znam što se dogodilo...

Foto: Screenshot

MANCHESTER CITY je sinoć u 4. kolu skupine F Lige prvaka pobijedio Šahtar 6:0 i za prolazak u osminu finala bit će mu dovoljan i bod.

No, utakmicu je osim šest golova obilježio i nevjerojatni propust glavnog suca Viktora Kassaija koji je u 24. minuti nasjeo na grozno simuliranje Raheema Sterlinga i dosudio kazneni udarac za domaćine koji je Gabriel Jesus pretvorio u vodstvo 2:0.

Iako je bio udaljen dva metra od protivničkog igrača, Sterling je namjerno nogom udario u travnjak i onda teatralno pao, a Šahtarevi igrači su se smijali kad su vidjeli da je Mađar zaista dosudio penal. Nakon tog gola su se gosti raspali i City je uvjerljivo slavio.

"Želio sam potkopati loptu i stvarno ne mogu objasniti što se dogodilo. Nisam osjetio nikakav kontakt protivničkog igrača. Ispričavam se sucu", rekao je Sterling nakon utakmice iako nije rekao Kassaiju da je sam pao već je pustio da se ošteti goste.

Cityjev trener Pep Guardiola rekao je da je za takav slučaj kriv nedostatak VAR-a, a ne njegov igrač.

"S klupe smo odmah vidjeli da nije bio penal. Da, mogao je reći sucu da je sam pao, ali mogao je to učiniti i Milner prošle sezone protiv nas. Odavno tvrdim da se mora uvesti VAR jer se sucima mora pomoći. Nogomet je postao prebrz i teško im je uvijek reagirati na pravi način", rekao je Pep, dok se Šahtarev trener nije želio izvlačiti na taj slučaj zbog teškog poraza:

"Rekao sam sucu da je smiješno što je učinio, mislim da su to svi vidjeli. No, nismo izgubili utakmicu zbog toga", rekao je Paulo Fonseca.

Pročitajte više