Štimac: Zagreb je peta momčad lige od trenutka kad smo osvojili prvi bod

ZAGREBAŠI će sutra u svojoj Kranjčevićevoj biti gosti sesvetskoj Croatiji. Momčad Igora Štimca je pobjedama protiv Međimurja i Karlovca te remijem s Dinamom došla blizu opstanka u HNL-u što i nije neko iznenađenje budući da će sljedeće godine ponovo igrati 16 klubova. Croatia se već oprostila od prvoligaškog društva, ali Štimac je oštro upozorio svoje igrače da nema opuštanja.

"Pred nama je naoko jednostavan zadatak, ali samo tako izgleda. Ne smijemo smetnuti s uma da je Croatia deklasirala Inter i Međimurje i uzela bod Osijeku. Oni su ispali pa će pritisak biti na nama, kao da igramo protiv Hajduka ili Dinama. Moramo igrati napadački i odlučni da dođemo do tri boda. Igrače sam zorno upozorio da ću bilo kakvo opuštanje žestoko sankcionirati", najavio je Štimac.

Hoće li se Sesvete opustiti s obzirom da su ispali?

"Dao Bog da se Sesvete opuste. Moramo biti superozbiljni i superodlučni i do bodova doći dobrom igrom i pogocima."

Što se tiče stanja u momčad Štimac kaže:

"Ne znamo hoće li Abdurahimi biti spreman, jer je cijeli tjedan imao virozu. Došli smo pred kraj prvenstva i nemamo razloga bilo što forsirati."

Štimac je zadovoljan kako njegovi igrači reagiraju u posljednje vrijeme.

"U zadnje tri utakmice smo prevalili velik put. Cijelu sezonu smo igrali u grču zbog pozicije u kojoj smo se nalazili. Radio sam analizu - od trenutka kad smo osvojili prvi bod, dakle od 10. kola, zauzimamo petu poziciju na tablici. Napravili smo veliki iskorak i siguran sam da ćemo ispuniti cilj zbog kojeg sam ovdje", zaključio je Štimac.

Pročitajte više