TRANSFERI

Stipe Biuk odlazi iz Hajduka?

Foto: Milan Šabić/Pixsell

STIPE BIUK ponovno je tema na Poljudu zbog priča o transferu u Atalantu. Iz izvora bliskih igraču Indexu je potvrđeno da talijanska Atalanta ne pregovara s Hajdukom. Pisalo se kako je na Poljud stigla ponuda te da će se uskoro znati i ishod posla, ali zasad se čini da od toga neće biti ništa.

Atalanta bi prema pisanjima mogla isplatiti Hajduku oko sedam milijuna eura, ali taj podatak zasad nije potvrđen iz relevantnih izvora. Biuk je prošle sezone bljesnuo, ali ove je odigrao dosta slabije. U 28 HNL susreta dao je tek jedan gol, a tri puta je asistirao suigračima za golove. Transfermarkt ga procjenjuje na 4.5 milijuna eura vrijednosti.

Menadžer: ''Hajduk sad ne smije zanemariti Stipu Biuka. Oko njega mora graditi budućnost kluba''

Prije nekoliko dana o Biuku je pričao menadžer Marko Naletilić: ''Nadam se samo da u Hajduku sad neće zanemariti rad sa Stipom Biukom, koji je uz Kačavendu iz Lokomotive i Šutala iz Dinama, daleko najatraktivniji mladi igrač HNL-a i igrač na kojem Hajduk u budućnosti može zaraditi ogroman novac. Bilo bi mi zaista krivo da Biuk sad padne u drugi plan.

Svaka čast Livaji i Kaliniću, no to su igrači koji su ciljano dovedeni da bi Hajduk već ove sezone krenuo po dugo čekani naslov. No, od toga hrvatski klubovi ne žive, oni opstaju samo na račun prodaje, a Biuk je po tom pitanju TOP 1 igrač kad se gleda koliko klub u budućnosti od njega može profitirati.

Klub mora stati iza njega. Biuk mora biti prioritet, ali, da me se krivo ne shvati, i on mora odraditi svoje na terenu jer mu nitko neće pokloniti minutažu samo zbog talenta. Međutim, stava sam da ga Hajduk mora gurati, forsirati, ponekad čak i istrpjeti, jer će mu se to isplatiti. Biuk je igrač na kojem Hajduk jednostavno mora uzeti novac."

Pročitajte više