Strani mediji više zainteresirani za navijačke nerede nego za pobjedu Hrvatske

VELIKA pobjeda hrvatske vaterpolo reprezentacije nad Srbima danas je izazvala veliko zanimanje u stranim medijima. Nažalost, puno se više pisalo o ponašanju navijača uz bazen nego o samoj utakmici.

"Današnja utakmica između Srbije i Hrvatske naišla je na jak odaziv navijačkih skupina obje momčadi, što nije iznenađujuće s obzirom na velike zajednice Hrvata i Srba koji žive u Australiji. Nacionalna obilježja obaju momčadi obojila su tribine, a policijske su snage oformile sigurnosni kordon oko bazena. Brojni su policajci i djelatnici osiguranja patrolirali dvoranom i držali stražu na svim ulazima", piše Associated Press i napominje kako je s utakmice udaljeno šestero navijača. Nakon utakmice policija je pokušala razdvojiti hrvatske navijače od srpskih, ali ipak je došlo do nekoliko manjih okršaja, popraćenih uobičajenim vrijeđanjem.

Atmosfera koju su stvorili navijači obje momčadi ipak je dobila pohvale, uz napomenu da su tenzije na momente ipak bile previsoke.

Posebne pohvale zaradili su Miho Bošković koji je zabio tri gola i Teo Đogaš koji je imao dva pogotka. "Nemamo nijednu slabu poziciju u momčadi. Imamo jake braniče, dobre pucače, kvalitetne golmane", rekao je za Associated Press hrvatski izbornik Ratko Rudić.

Srbi, koje je predvodio Vladimir Vujasinović s tri gola, su nakon utakmice bili vidno uzrujani i razočarani ishodom. "Osjećam se potpuno isprazno. Ne znam što da kažem. Skrhani smo ovim porazom", rekao je srpski vratar Živko Gocić.

Associated Press ističe kako su Srbi u utakmicu ušli kao uvjerljivi favoriti nakon osvajanja Europskog prvenstva i uvjerljivih pobjeda u pripremnim utakmicama protiv Grčke, Španjolske i Rusije koje su odigrali prije Svjetskog prvenstva. Ali, nakon današnje utakmice sve je bilo spremno za veliko slavlje hrvatskih navijača.

Tomislav Talan, Hrvat koji već devet godina živi u Australiji, odmah nakon susreta nazvao je svoju sestru u Zagreb. "Gledali su utakmicu u svom stanu i nisu mogli vjerovati što se događa. Srbija je naš najveći rival, ovo je poseban osjećaj. Nijedna se druga pobjeda ne  može usporediti s ovim", rekao je Talan.

Rezultatom su iznenađen i australski mediji, koji su Srbiju također isticali kao favorita, ali također ističu kako će borba za zlato između Hrvatske i Mađarske biti utakmica koja se ne propušta.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više