Sudac opisao pojedinosti neviđenog rata između Atletica i Osasune

GAĐANJE sudaca bočicama sa urinom i majmunsko glasanje publike sa tribina, isključenje trenera domaćih i četiri igrača gostiju, detalji su koje je u svom izvješću sa ove "utakmice" naveo sudac José Cortés.

Cortés, koji je bio u središtu divljanja, pomno je i službeno zabilježio sva kršenja dicipline i zakona na stadionu i tribinama Atletico Madrida u utakmici Primere.

"Učestalo rasističko glasanje domaćih navijača usmjereno prema igračima gostiju kulminiralo je u 23. minuti, kada su vrijeđali Achillea Weba, igrača Osasune", navodi sudac.

"U 61. minuti sa dvije baterije pogođen je pomoćni sudac. Također su na teren doltjele dvije bočice napunjene urinom", nabrojao je sudac projektile koji su aterirali na travnjak i sudionike utakmice.

Trenera domaćih, Javiera Aguirrea, revni je dijelitelj pravde isključio zbog dva žuta kartona, a oba je zavrijedio zbog "pretjerane gestikulacije rukama kojom je iskazivao nezadovoljstvo". Zanimljivo je da je Aguirre bio proslavljeni igrač Osasune, a baskijski klub je i kao trenr doveo do neslućenih visina prošle godine, kada je sezonu završio na četvrto mjestu i kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Carlos Javier Cuéllar, prvi je od četiri isključena igrača gostiju, a svi iz igre izbačeni u posljednjih 20 minuta.  Njegov je grijeh u tome što je srušio suparničkog igrača u izglednoj gol-prilici. Roberto Soldado je isključen zbog udaranja laktom. Golman gostiju Ricardo napustio je vrata i teren nakon dva žuta kartona zbog odugovlačenja vremena.

Raula Garciu je Cortés na kraju poslao sa igrališta jer je "zahvatio suparničkog igrača visoko postavljenom nogom i udario ga drugom nogom u butinu dok nije imao loptu"

Pročitajte više