Šundov i Barać odlični u španjolskom Superkupu

KOŠARKAŠI Valencije napravili su iznenađenje u prvoj polufinalnoj utakmici španjolskog Superkupa pobijedivši aktualnog prvaka i domaćina turnira Caju Laboral.

Momčad koju je donedavno trenirao hrvatski stručnjak Neven Spahija pokazala se vještijom u neizvjesnoj završnici. Valencia je slavila sa 67:66 i rastužila više od devet tisuća domaćih navijača u Fernando Buesa Areni.

Značajnu ulogu u obje momčadi imali su i hrvatski košarkaši. U pobjedničkom sastavu 14 je poena ubacio Bruno Šundov koji u Valenciji odrađuje jednomjesečni ugovor dok se ne oporave ozlijeđeni centri James Augustine i Robertas Javtokas. Šundov priliku zasad dobro koristi, a u 25 minuta na parketu istaknuo se i sa sedam skokova. Zahvaljujući tome, imao je najveću valorizaciju u Valenciji (19), jednaku kao i Serhij Liščuk koji je ubacio 18 koševa.

Kod domaćina je odličan bio Stanko Barać s double-double učinkom od 13 poena i deset skokova za 22 i pol minute igre. Uspio je u tom razdoblju skupiti i pet prekršaja. Najefikasniji je kod Caje Laboral bio bosanski košarkaš Mirza Teletović sa 14 poena, a treba istaknuti i 12 poena te 11 skokova Fernanda San Emeterija.

U drugom polufinalu kasnije večeras igraju europski prvak Barcelona i Real Madrid.

 

Španjolski Superkup, polufinale:

Caja Laboral – Valencia 66:67

Barcelona – Real Madrid (kasnije)

Pročitajte više