Supervizor FIVB-a zadovoljan pripremama Zagreba za odbojkaški spektakl u lipnju

DANAS je u hotelu Four Points Panorama održana konferencija za novinare u povodu dolaska u Zagreb Nikosa Sofianosa, tehničkog supervizora FIVB-a (Svjetske odbojkaške federacije). On je čovjek s ogromnim iskustvom u ovom sportu, što uključuje i funkciju direktora natjecanja u odbojci na pijesku na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Ateni.

Sofianos je obišao je Kluba odbojke na pijesku Zagreb na Jarunu, gdje će se od 8. do 12. lipnja održati turnir, ali i hotel Four Points Panoramu, u kojem će za vrijeme njegovog trajanja biti smješteni predstavnici FIVB-a, igrači, suci te press office. Nakon dvodnevne kontrole, u društvu Roberta Regiannija, direktora natjecanja zagrebačkog turnira, te predstavnika organizatora, Nikos Sofianos bio je zadovoljan viđenim te je u obraćanju novinarima, između ostalog, rekao: „Izrazito mi je drago što sam ovdje ispred Svjetske odbojkaške federacije. Imajući u vidu činjenicu da je ovo premijerno izdanje turnira Svjetske serije u Zagrebu, moram izraziti zadovoljstvo onim što su organizatori dosad učinili. Premda domaćinima predstoji još dosta posla u ova nešto više od dva mjeseca, koliko je ostalo do početka turnira, uvjeren sam da će sve biti spremno na vrijeme.“

„Zadovoljan sam da će upravo gospodin Sofianos FIVB-u prenijeti pozitivne dojmove iz Zagreba. To nam je dodatni poticaj da uložimo još veće napore za što uspješniju organizaciju turnira. Osim toga, prema dosad pristiglim prijavama, sa zadovoljstvom mogu najaviti da će VIP Open svim zaljubljenicima u ovaj atraktivan sport omogućiti da uživo vide „svjetsku kremu“ muške odbojke na pijesku.“ - istaknuo je Damir Radeljić, predsjednik Hrvatskog odbora odbojke na pijesku.

 Kao značajno priznanje organizatorima za sve dosad učinjeno na razvoju i promociji odbojke na pijesku u Hrvatskoj, pristiglo je i prihvaćanje pokroviteljstva turnira VIP Open od strane Stjepana Mesića, predsjednika Republike Hrvatske.

Od 8. do 12. lipnja na zagrebačkom Jarunu održat će se turnir na kojem će se najbolje muške svjetske ekipe natjecati za nagradni fond od čak 200.000 američkih dolara. Tribine oko centralnog terena imat će 3000 sjedećih mjesta, a u glavnom dijelu turnira nastupit će 3 hrvatske ekipe. Uz vrhunsku odbojku na pijesku, posjetitelji će svih 5 dana turnira moći uživati i u brojnim popratnim sadržajima i zabavnom programu.

Pročitajte više