Sušić poput Ćire: Nije ovo Zidaneova Francuska, Rumunji nisu ništa bolji od nas

NOVI izbornik Bosne i Hercegovine najavio je borbu za jedno od prva dva mjesta u kvalifikacijama za Euro, ocjenjujući da realna kvaliteta prva dva nositelja pokazuje kako su samo papirnati favoriti.

> "Albanac" Kuže: Htio sam Hrvatsku, a očekuje me velika borba s Bosnom i Hercegovinom

U kvalifikacijskoj skupini D su Francuska, Rumunjska, Bosna i Hercegovina, Bjelorusija, Albanija i Luksemburg.

"Želja mi se ostvarila - izbjegli smo Španjolsku, Nizozemsku i "Jugoslaviju"

Odlični poznavatelj francuskih nogometnih prilika (godinama je igrao za PSG) odmah je rekao ono što je očito za prve favorite skupine: "Francuzi nisu što su nekad bili. Danas nemaju mnogo zajedničkog s onom reprezentacijom sa Zidaneom, a na idućem SP-u teško da mogu napraviti zapaženi rezultat i kao posljedicu toga očekujem da se od reprezentacije oproste Henry, Anelka i Gallas, za koje nemaju adekvatne zamjene."

"Želio sam u skupini izbjeći Španjolsku, Nizozemsku, Portugal i zemlje bivše Jugoslavije i ždrijeb je upravo tako odlučio", istaknuo je Sušić.

"Rumunji nisu ništa bolji od nas, Bilić me upozorio da je Bjelorusija nezgodna"


Popularni Pape je nakon povratka iz Varšave održao tiskovnu konferenciju na kojoj je kratko komentirao i ostale suparnike u skupini:

"Rumunjska trenutno nije ništa bolja od nas i možemo uhvatiti jedno od prva dva mjesta, a hrvatski izbornik Bilić upozorio me kako su Bjelorusi prilično nezgodni. Protiv Albanaca se svi muče na njihovu terenu, a ne treba podcijeniti ni Luksemburg s kojim smo se u ranijim kvalifikacijama prilično mučili."


Sušić se predstavlja u Saudijskoj Arabiji i Njemačkoj

Premijeru na klupi BiH "najbolji igrač 20. stoljeća" te zemlje imat će u dalekom Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, gdje putuje 3. ožujka:

"Znam da nas čeka dugo i naporno putovanje na koje odlazimo između dva prvenstvena kola, ali nemamo vremena jer što prije želim provjeriti igrače. Poziv će dobiti svi koji su igrali posljednje kvalifikacijske utakmice za SP i očekujem da se svi odazovu."

Nakon toga slijedi još jedno gostovanje, kod Njemačke 3. lipnja.

Zadržava Ćirinog pomoćnika Sredojevića i dovodi Elvira Baljića

Borče Sredojević, kojeg je na mjesto pomoćnika instalirao Sušićev prethodnik Blažević, ostaje na tom mjestu, "jer naše igrače poznaje mnogo bolje nego ja i s njim se trebam konzultirati oko sastavljanje ekipe na početku", izjavio je Sušić.

Elvir Baljić, koji je igrao za Fenerbahče, Galatasaray i Real, naglasio je kako mu je iznimna čast što ga je Sušić postavio na mjesto asistenta i drži kako u njihovoj kvalifikacijaskoj skupini nema lakih protivnika.

Pročitajte više