Svjetske naslovnice: Messijevo zlato

Screenshot: Sport

U NAŠOJ redovnoj rubrici, svakodnevno vas vodimo na brzinski "let oko svijeta". Pogledajte što nude sportske naslovnice najvećih europskih i svjetskih medija: vremena je malo, a događaja puno, stoga vas Index Sport svakog dana informira u pet minuta.

Glavna zvijezda naslovnih strana većine sportskih novina je Lionel Messi, točnije njegova impresivna zbirka Zlatnih lopti, jer upravo je u Zurichu po peti put primio priznanje koje se dodjeljuje najboljem nogometašu svijeta u izboru FIFA-e i France Footballa.
 
"Svo zlato svijeta" piše Ole iz Messijeve rodne Argentine, "Čisto zlato" donosi Sport iz njegove druge domovine Katalonije, "Kralj zlata" dodaje El Mundo Deportivo također iz Barcelone, dok France Football, koji nagradu dodjeljuje, Messija smješta u božanske visine i podsjeća kako je izgledao od 2009., kada je prvi put osvojio Loptu, pa do danas.
 
Naravno, madridski, Realu skloni mediji, prave se da se haranje igrača Barcelone na dodjeli Zlatne lopte ne događa, pa u prvi plan stavljaju njihovog miljenika Modrića, kojeg Marca proglašava gazdom Zidaneovog Reala, ili Pogbu, za kojeg As otkriva da je san novog trenera Kraljevskog kluba.
 
Talijanske naslovnice krasi ćela Luciana Spallettija, izglednog povratnika u Romu nakon otkaza Rudiju Garciji. Avantura u Rusiji odavno je završena, a Spalletti ponovni dolazak u Rim također dogovara u egzilu, u Miamiju kod predsjednika Pallotte. Corriere dello Sport otkriva da Spalletti želi tri pojačanja, dok Gazzetta dello Sport zna i kako će Roma pod njim igrati; Florenzi na centru, a Pjanić kao trequartista iza dva napadača. 
 
Tuttosport je naslovnicu posvetio ogromnom naslovu "Opsesija" i još većoj slici kupa europskog prvaka. O tome naime, kao i o petom uzastopnom talijanskom naslovu, sanja Juventusov predsjednik Agnelli.

Pročitajte više