HRVATSKA REPREZENTACIJA

Svjetski mediji raspisali se o Rakitiću. Njegov odlazak tema je čak i u Indiji

Grafika: Index

IVAN RAKITIĆ danas je objavio kako više neće nastupati za hrvatsku reprezentaciju. Odluku je donio nakon što je za Hrvatsku upisao 106 nastupa i 15 pogodaka.

Vijest o njegovom odlasku iz reprezentacije odmah je postala tema svih domaćih, ali i svjetskih medija. Donosimo neke od reakcija medija iz cijelog svijeta.

Razgovarao s ljudima u reprezentaciji prije odluke

Svjetska novinska agencija Reuters je kao i svi ostali mediji prenijela Rakitićevu izjavu za HNS te napravila kratki presjek njegove karijere u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

Od novih informacija ponudili su onu kako je Rakitić o umirovljenju razgovarao s reprezentativnim kapetanom Lukom Modrićem, izbornikom Zlatkom Dalićem i predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom.

Pamtit će se penali Danskoj i Rusiji

Washington Post je također napisao vijest o Rakitićevu reprezentativnom umirovljenju. Kao najbolji trenutak njegove karijere u nacionalnoj vrsti spominju Svjetsko prvenstvo u Rusiji gdje je zabijao pobjedničke jedanaesterce Danskoj i Rusiji.

"Njegova bajkovita suradnja s Lukom Modrićem trajala je više od desetljeća", piše Washington Post o jednom od najboljih reprezentativnih partnerstava u veznom redu posljednjih godina.

Tema u cijelom svijetu

Od Rakitića u hrvatskoj reprezentaciji prvi se od svjetskih medija oprostio katalonski Sport. Uz prenošenje izjave sa službenih stranica Hrvatskog nogometnog saveza i navođenja broja nastupa i golova, u Sportu su konstatirali kako se igrač s 32 godine odlučio posvetiti igranju za Sevillu.

"Drugoplasirani sa Svjetskog prvenstva u Rusiji ostat će zlatnim slovima upisan u povijesti reprezentacije. Hrvatsku je u Rusiji porazila samo Francuska u finalu", piše Sport.

Vijest o Rakitićevom umirovljenju prenijeli su i brojni drugi mediji iz cijelog svijeta pa se tako može naći objave na portalima iz Indije, Indonezije, Brazila, Gane i brojnih drugih zemalja. 

Pročitajte više