transferi

Talentirani Dinamov vratar otišao na posudbu u Zrinjski

DINKO HORKAŠ (20) i službeno je postao vratar HŠK Zrinjski.

Talentirani mladi vratar Dinama u Bosnu i Hercegovinu odlazi na šestomjesečnu posudbu gdje će biti prvi vratar momčadi nakon što se donedavni prvi izbor Plemića Ivan Brkić teže ozlijedio. 

Očarao u juniorskoj Ligi prvaka, Nijemci ga ozbiljno tražili

192 centimetra visoki Horkaš na sebe je pažnju skrenuo u juniorskoj Ligi prvaka kada je skidao zicere i penale zvijezdama ruskog Lokomotiva i engleskog Liverpoola. Tada su ga prozvali "specijalistom za penale sa seniorskim iskustvom".

No kako pokraj Livakovića i Zagorca teško može do minutaže u prvoj momčadi Modrih, struka na Maksimiru procijenila je da je za njegov razvoj najbolji odlazak na posudbu.

Horkaš je i standardni U-21 reprezentativac Hrvatske, a njegove sjajne obrane u reprezentativnom dresu privukle su fokus nekoliko uglednih bundesligaša. Bild je tako u travnju pisao o interesu Eintrachta i Werdera, ali i Schalkea za kojeg se navodilo da je najozbiljniji u namjeri da ga dovede. 

Prije dvije sezone osvojio nagradu za najboljeg igrača lige, a vratar je

Ove sezone sakupio je 11 nastupa za Dinamo II, od čega je šest utakmica završio bez primljenog pogotka. Posebno je briljantan bio u sezoni 2017./2018. kad se predstavio široj nogometnoj javnosti kao najbolji igrač 2. HNL. Veliko je to priznanje kada kao vratar osvojiš nagradu za najboljeg igrača cijele jedne lige, a Dinko je to zaslužio s 15 clean sheetova u 31 nastupu za drugi sastav hrvatskog prvaka.

Zrinjski je tako kompletirao i treći transfer u siječnju nakon što su prethodno stigli Nemanja Bilbija i Miloš Filipović, čime ozbiljno najavljuju borbu za titulu. Trenutno vodeći u BiH je Sarajevo s 36 bodova, drugi je Željezničar s 35, koliko ima i treći Borac. Međutim, blizu su Tuzla s 34 i Zrinjski s 31 bodom i daleko je još do kraja borbe za prvaka.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više