TRANSFERI

TalkSPORT: United spremio 80 milijuna eura za napadača Arsenala

Foto: EPA

MANCHESTER UNITED ne želi da mu se ponovi prošla sezona u kojoj je, uz Arsenal, bio najveći gubitnik engleskog nogometa. City je osvojio titulu, Liverpool postao europski prvak, Chelsea stigao do trofeja Europa lige, a Tottenham prvi put u povijesti igrao finale Lige prvaka.

Čak je i Arsenal igrao finale Europa lige, a baš bi iz njegovih redova Crveni vragovi željeli sjajnog napadača Pierre-Emericka Aubameyanga.

Prema informacijama TalkSPORTa, klub s Old Trafforda želi se pojačati u napadu i spremio je 80 milijuna eura za golgetera Topnika. Aubameyang je 31. siječnja 2018. stigao na Emirates iz Borussije Dortmund za 65 milijuna eura, a u posljednjoj sezoni je zabio 31 gol i upisao osam asistencija u 51 utakmici.

Trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer planira se riješiti Romelua Lukakua, kojeg juri Inter, a rado bi leđa vidio i neprepoznatljivom Alexisu Sanchezu čija astronomska plaća opterećuje klupski budžet. Od tih transfera Manchester bi mogao zaraditi dovoljno da dovede Aubameyanga, koji ugovor s Arsenalom ima do ljeta 2021. godine.

Embed from Getty Images

Topnici se još uvijek pitaju oko njegove budućnosti, no u slučaju da 30-godišnji napadač ne bude želio produljiti ugovor teško da će uspjeti dobiti više novca za njega pa je veliko pitanje kakva je strategija Unaija Emeryja i klupskih čelnika, koji se tek trebaju oglasiti povodom ozbiljnih namjera s Old Trafforda.

Aubameyang je bio najbolji strijelac Premiershipa s 22 gola, koliko su zabili i Sadio Mane i Mohamed Salah iz Liverpoola, dok je u Europa ligi zabio osam golova. 

Pročitajte više