PREMIERSHIP

Telegraph: Manchester United bi do kraja tjedna mogao imenovati novog trenera

Foto: EPA

MANCHESTER UNITED mogao bi već krajem ovog tjedna potvrditi ime novog trenera.

Bez ikakve sumnje to bi trebao biti dosadašnji vršitelj dužnosti na poziciji menadžera Ole Gunnar Solskjaer.

Norvežanin je svojim dolaskom preokrenuo stvari u svlačionici Crvenih vragova. On je u prosincu zamijenio Josea Mourinha i nanizao sjajne rezultate. Solskjaer je pobijedio u prvih osam utakmica u svim natjecanjima na klupi Uniteda, oživio je šanse u borbi za četvrto mjesto i odveo klub u četvrtfinale Lige prvaka.

Kako doznaje britanski The Telegraph, klub s Old Trafforda spreman je već ovoga tjedna i službeno potvrditi da će Solskjaer postati menadžer kluba.

To je odlučila uprava, s tim se slažu navijači, a najvažnije - i nogometaši. Posljednji u nizu igrača Uniteda koji je javno zagovarao takav rasplet događa je Nemanja Matić nakon što su prije o tome govorili Pogba, Lukaku, Rashford, Lingard i drugi.

Igrači također žele ostanak i sadašnjeg stručnog stožera kojeg predvodi nekadašnji Fergusonov pomoćnik Mike Phelan zajedno s klupskom legendom Michaelom Carrickom, te mladim trenerima Kieranom McKennom i Markom Dempseyjem.

"Mislim da je on veliki menadžer. Ali isto tako mora se priznati da nam prija rad i s Mikeom, Michaelom i Kieranom. Svi zajedno tvore odličan tim. Nije sve samo Ole", rekao je Matić, pa dodao:

"Svlačionica ga u potpunosti podržava. Bit ću sretan ako ostane i nadam se da će tako biti."

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više