Terry zahtjeva 90 milijuna eura za ostanak u Chelseaju

AKO Roman Abramovič želi na Stamford Bridgeu zadržati kapetana svoje momčadi Johna Terryja, to će ga skupo koštati. Prema najnovijim informacijama Terry za ostanak u klubu zahtjeva astronomskih 90 milijuna eura.

Prema napisima u britanskom Sunday Timesu pregovori o produženju Terryjevog ugovora su pukli nakon što je kapetan Chelsea postavio zahtjev da bude najbolje plaćeni igrač kluba kroz narednih devet godina. U ovom trenutku to bi značilo da Chelsea mora pružiti Terryju ugovor od 90 milijuna eura, ali bi ta cifra s vremenom vjerojatno još rasla.

Terry zahtijeva da se u njegov ugovor stavi klauzula koja će mu jamčiti da će u svakom trenutku biti najbolje plaćeni igrač kluba, što znači da ako Chelsea potpiše nekog igrača skupljeg od njega Terryjev bi se ugovor automatski povećao. Iako je Chelsea bio spreman Terryju ponuditi plaću od 121 000 funti tjedno, kakvu primaju najbolje plaćeni igrači kluba Ballack i Ševčenko, Terry je to odbio i postavio svoje uvijete.

Prema informacijama koje Sunday Times dobiva od izvora bliskog klubu, Terryju nije toliko važno na koliko će godina potpisati ugovor, ali inzistira da njegova plaća bude najveća u klubu. A s obzirom na rezultate koje Chelsea postiže bez svog kapetana, lako je moguće da će Abramovič popustiti ovoj ucjenjivačkoj politici i isplatiti Terryju astronomsku svotu koju traži.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više