Thorpe odustao od tužbe protiv L´Equipea



PETEROSTRUKI olimpijski pobjednik, bivši australski plivač Ian Thorpe (26), odlučio je povući optužbe za klevetu protiv francuskog sportskog lista L'Equipea.

Thorpe je prvotno odlučio podići tužbu protiv L'Equipea i novinara Damiena Ressiota radi teksta objavljenog u ožujku 2007. godine tijekom Svjetskog prvenstva u Melbourneu, a kojim ga se teretilo za doping. Naime, u njemu je stajalo da je u Australčevom uzorku urina iz svibnja 2006. godine bila abnormalna količina testosterona.

Thorpeov odvjetnik Tony O'Reilly rekao je da je njegov klijent odustao od tužbe budući se niti jedan predstavnik optuženih strana nije pojavio pred Vrhovnim sudom na saslušanju u Novom Južnom Walesu.

"U ovakvim okolnostima Ian je odlučio da se ne nastavi s postupkom jer nema smisla istjerivati istinu bez prisutnosti gospodina Ressoita ili predstavnika L'Equipea", rekao je O'Reilly.

U kolovozu 2007. godine Australska antidopinška agencija (ASADA) istražila je cijeli slučaj i proglasila Thorpea nevinim od optužbi za doping, a isto je kasnije učinila i Svjetska plivačka federacija (FINA).

Thorpe je s 14 godina napustio školu kako bi se u potpunosti mogao posvetiti plivanju, gdje je ostvario impozantnu karijeru osvojivši devet olimpijskih medalja (pet zlatnih) na Olimpijskim igrama u Sydneyju (2000.) i Ateni (2004.). Osim olimpijskih, osvojio je i 11 zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima i postavio je 13 svjetskih rekorda. Umirovio se u studenom 2006. godine.

Pročitajte više