SUPERSPORT HNL

Tko je igrač koji je srušio Osijek? Prošle sezone igrao je u drugoj ligi BiH

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

LOKOMOTIVA je s 2:1 nakon preokreta slavila protiv Osijeka u Kranjčevićevoj, a debi iz snova upisao je njen novi igrač Blaž Bošković. Silvijo Čabraja je u 70. minuti pri vodstvu gostiju odlučio dati priliku 20-godišnjem rođenom Mostarcu, a ovaj mu se ekspresno odužio.

Deset minuta nakon što je zamijenio Vladana Bubanju bio je najviši u Osijekovom petercu i glavom je ubačaj Enisa Cokaja skrenuo u Ivušićevu mrežu, a četiri minute kasnije je snažnim udarcem nakon povratne lopte Sandra Kulenovića još jednom matirao potpuno nemoćnog reprezentativnog vratara. 

Zagrebački klub angažirao ga je prije dva tjedna, a Bošković je prethodno bio član Zrinjskog. Za prvu momčad aktualnog prvaka BiH nije se previše naigrao, skupio je svega stotinjak minuta i proteklu sezonu i pol proveo na posudbama u drugim hercegovačkim klubovima. 

Najprije je otišao u Posušje, kojem je u 13 nastupa pomogao izboriti ulazak u Premijer ligu, a prošlog ljeta upućen je u GOŠK iz Gabele. U mjestu uz Neretvu je eksplodirao i postigao osam golova te pridodao dvije asistencije u 22 nastupa u FBIH l. ligi, što je odličan učinak za veznjaka. 

Otac mu je preminuo usred borbe s ozljedom

Postao je miljenik navijača tog kluba, a prije par mjeseci u intervjuu za lokalni portal Stolac.co otkrio je izazovnu stranu svog nogometnog proboja: "Mučila me ozljeda skočnog zgloba iz prve polusezone. Mogao sam igrati, ali bi me na zagrijavanju uvijek boljelo, mislio sam da je to od umora. Dugo je trebalo da doktori otkriju uzrok. Išao sam u Zagreb, Sarajevo, Split dok mi je uspostavljena dijagnoza. Konačno smatram da je ozljeda iza mene i da ću moći normalno igrati."

Tada je rekao kako je, uz ozljedu, početkom godine proživio izuzetno težak period i na osobnom planu: "Dogodili su mi se ozljeda i iznenadna smrt oca. Za mene je to bio bolan period."

Prst prema nebu nakon jednog od sinoćnjih pogodaka vjerojatno je bio posveta pokojnom ocu.

 

Pročitajte više