Tmjeseca golmanu krivom za smrt igrača

GOLMAN Calcuttas Mohun Bagana, Subrata Pal (20), kažnjen je u ponedjeljak tromjesečnom zabranom nastupanja za klub, jer je, 5. prosinca, na finalnoj utakmici nacionalnog kupa udario u lice napadača momčadi FC Dempo, Brazilca Cristiana Juniora, koji se onesviješten srušio na travnjak i nedugo potom preminuo.

Obdukcijom nesretnog nogometaša ustanovljeno je da je uzrok smrti bio srčani udar (infarkt).

"Subrata Pal je priznao da je udario Cristiana Juniora, no bez namjere da ga ozlijedi tako da ga sudac utakmice nije javno ni opomenuo, nego je tek naknadno bio suspendiran. Članovi Disciplinskog odbora Sveindijskog nogometnog saveza (AIFF), prihvatili su tu kvalifikaciju djela" - izjavio je Hardev Jadeja, predsjednik Disciplinskog odbora AIFF-a, dodavši: "S obzirom da je Pal mlad igrač procijenili smo da mu je sada najbolje neko vrijeme ne igrati nogomet. Minulih je dana prošao kroz pakao vlastitih emocija i zato smo mu izrekli vremensku zabranu nastupanja, koja istječe krajem veljače 2005. godine.

Sudac utakmice Calcuttas Mohun Bagana i FC Dempo također je suspendiran i to zbog neizricanja javne opomene Palu, kao i stoga što istog trena, kad se nesretni Cristiano Junior srušio onesviješten, nije pozvao kola Hitne pomoći pa je unesrećeni igrač sa zakašnjenjem prebačen u bolnicu.

(Hina) xmi ymi

Pročitajte više