Tonali opet optužen za klađenje. Pogledajte kako odugovlači na 5:1 u 92. minuti

Screenshot: X

ENGLESKI nogometni savez (FA) pokrenuo je disciplinski postupak protiv veznjaka Newcastle Uniteda Talijana Sandra Tonalija (23) zbog navodnih kršenja pravila klađenja nakon njegovog prelaska u Premier ligu, objavio je FA. Podsjetimo, talijanski veznjak već služi 10-mjesečnu zabranu nastupa nakon što ga je Talijanski nogometni savez (FIGC) prošlog listopada kaznio zbog kršenja pravila klađenja počinjenih dok je igrao za Milan.

Tonali je priznao kako je prekršio pravila kockanja u svojoj domovini kladeći se od 2020. do 2023. na ilegalnim platformama, a njegova suspenzija traje do 27. kolovoza. Međutim, sada je postupak protiv njega pokrenuo i FA nakon što je čak 50 puta prekršio pravila, kladeći se na nogometne utakmice između 12. kolovoza i 12. listopada 2023.

Tonali dobio žuti karton zbog odugovlačenja u debiju

Nakon što je objavljeno da i Englezi istražuju Tonalija, isplivao je videozapis njegovog žutog kartona na debiju za Newcastle u utakmici protiv Aston Ville 12. kolovoza. Talijan je opomenu zaradio zbog odugovlačenja prilikom izlaska s terena nakon što je zamijenjen iako se igrala 92. minuta, a njegova je momčad vodila 5:1.

Mnogi smatraju da je Tonali u ovoj situaciji itekako znao što radi te da je zbog oklade namjerno dobio žuti karton. Talijanski veznjak do 5. travnja mora odgovoriti na optužbe FA-a. Podsjetimo, Tonali je u srpnju prošle godine preselio iz Milana u Newcastle United za 70 milijuna eura, što ga čini najskupljim talijanskim igračem u povijesti.

Pročitajte više