Torcida došla podržati Bijele: "Živimo za ovu utakmicu"

NOGOMETAŠI Hajduka danas putuju u Zagreb, gdje će sutra u velikom derbiju pokušati pobjedom smanjiti prednost Dinama na dva boda i spasiti prvenstvo uoči osam posljednjih kola.

> Halilhodžić: Neka bude 4:0 za nas

S Goranom Vučevićem na klupi Bijeli su posljednji put slavili u Maksimiru - 21. rujna 2008. bilo je 0:2, zahvaljujući pogocima Drage Gabrića i Senijada Ibričića, također u situaciji kad je Dinamo imao opipljivu prednost. 

Brojna Hajdukova navijačka vojska nada se ponavljanju tog scenarijak, ali Vučević je svjestan da njegova momčad neće imati nimalo lagan zadatak, unatoč blijedim Dinamovim izdanjima u prva tri kola nastavka sezone:

"Zbog pet bodova viška i šireg kadra Dinamo je favorit. Ali mi ćemo napraviti sve da uzmemo tri boda"

"Živimo za ovu utakmicu zadnjih tjedan dana, učinit ćemo sve da uzmemo tri boda, jer ne trebam posebno isticati koliko bi nam to značilo", istaknuo je Vučević, svjestan da na raspolaganju ipak ima nešto slabiji kadar od svog kolege Halilhodžića:

"Dinamo je ipak favorit, oni su ti koji imaju pet bodova viška, velik broj kvalitetnih igrača, a to što mislim da možemo bolje nego u ova prva tri kola, vrijedi i za njih. Ipak, ne smijemo se previše opterećivati s njima, to nas neće daleko odvesti", rekao je Vučević.

Tradicionalno pomirljivi Hajdukov trener nije htio komentirati činjenicu da je pomoćni sudac na dvoboju Cibalia - Dinamo poništio regularan pogodak Dina Kresingera, kako je potvrdio kontrolor susreta: "Ne želim komentirati to, sad me zanima samo kako što bolje spremiti momčad za Maksimir."

"Nećemo srljati, pametnom igrom ćemo tražiti gol"

Premda Hajduku igraju isključivo tri boda, Vučević je naglasio kako neće narediti juriš od prve minute: "Ne želimo srljati, već pametnom igrom tražiti pogodak. Nužno će biti strpljenje u svakom dijelu naše igre", kazao je trener Bijelih.

Nakon posljednje press konferencije uoči derbija počeo je trening Hajdukovih prvotimaca, koji je došlo popratiti i 100-ak torcidaša, koji su pružili podršku Bijelima. "Oćemo pobjedu", grmilo je pomoćnim terenom Poljuda.

Pročitajte više