SERIE A

TORINO - MILAN 2:0 Rossoneri prepustili Bikovima snove o Europi

Foto: EPA

TORINO je pobijedio Milan 2:0 na domaćem terenu u sklopu 34. kola talijanske Serie A.

Iako u prvom poluvremenu nije bilo uzbuđenja, u drugom se dogodilo sve. Torinski Bikovi uspjeli su stići do vodstva iz penala u 58. minuti kada je Andrea Belotti bio precizan s bijele točke.

Bio je to nepotreban prekršaj Francka Kessieja nad Armandom Izzom koji je glavni sudac kaznio najstrožom kaznom i nakon provjere s VAR tehnologijom.

Torino naplatio sve promašaje bezidejnog Milana

Brzo su Rossoneri svim snagama krenuli na domaći gol, Bakayoko je pogodio gredu u 67. minuti, a dvije minute poslije uslijedila je kazna.

Alex Berenguer iskoristio je slabu intervenciju Matea Musacchija i sjajnim udarcem iz koljena matirao Donnarummu. Potpuni raspad bezidejna Gattusova momčad doživjela je u 83. minuti kada je Alessio Romagnoli ironično aplaudirao sucu kod jedne diskutabilne odluke i dobio drugi žuti, odnosno isključujući karton.

Bikovi sanjaju povijesni plasman u Europu

Momčad Waltera Mazzarrija već idućeg vikenda igra gradski derbi s Juventusom i ima veliku priliku dokazati da nije slučajno u borbi za Europu, na što čeka od sezone 1976./77.

Milan još ima teoretske šanse za plasman u Ligu prvaka, čak im raspored nije loš (Bologna, Fiorentina, Frosinone i SPAL), ali Gattusovi puleni iz kola u kolo pokazuju samo bezidejnost i kronični manjak samopouzdanja, što otežava borbu za Europu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više