KONFERENCIJSKA LIGA

Tottenham najavio utakmicu, Rennes se usprotivio, UEFA je odgodila

Foto: EPA

UTAKMICA Konferencijske lige između Tottenhama i Rennesa koja se trebala igrati večeras u Londonu odgođena je do daljnjega zbog većeg broja zaraženih covidom-19 u engleskoj momčadi, objavila je u četvrtak UEFA.

"Možemo potvrditi da se utakmica Tottenham - Rennes neće igrati večeras", izjavio je glasnogovornik UEFA-e agenciji France Presse te tako riješio nesporazum koji je nastao u srijedu navečer kada je Tottenham objavio vijest o odgodi utakmice, čemu se usprotivio Rennes.

"S obzirom na to da se utakmica neće igrati večeras, cijela momčad i izaslanstvo se u ovom trenutku vraćaju", rekao je glasnogovornik Rennesa.

UEFA mora pronaći datum odigravanja

Čak osam igrača i pet članova osoblja Tottenhama je pozitivno na covid-19. Istovremeno se doznaje da je i Leicester u Napulj radi utakmice Europa lige otputovao bez sedam igrača.

Pronalaženje novog datuma za utakmicu bit će problem za UEFA-u s obzirom na to da Tottenham u rasporedu ima šest utakmica na svom terenu do 28. prosinca. Sve utakmice grupne faze europskih natjecanja moraju biti odigrane do kraja 2021. godine. Iz Grupe G Rennes se kao prvoplasirani plasirao u drugu fazu Konferencijske lige, a Tottenhamu je potrebna pobjeda da prođe kao drugoplasirani.

Prema pravilima UEFA-e, svaka momčad mora imati najmanje 13 seniorskih igrača na raspolaganju, uključujući i jednog golmana, da bi se utakmica odigrala.

Pročitajte više