Tottenhamovom navijaču koji je napao Lamparda doživotna zabrana dolaska na stadion

TOTTENHAM HOTSPUR izdao je doživotnu zabranu dolaska na stadion navijaču koji je za vrijeme njihova susreta s Chelseajem u FA kupu utrčao u teren i napao Franka Lamparda.

Do incidenta je došlo nakon što je Chelsea slavio protiv Tottenhama rezultatom 2-1. Razljućeni napadač je utrčao u teren i pokušao udariti Lamparda šakom u glavu, ali se engleski reprezentativac uspio sagnuti. Navijača su tada svladali djelatnici osiguranja i izveli ga s terena.

"Govoreći o incidentu koji se sinoć dogodio u uzvratu FA kupa, možemo potvrditi da su na teren ušla dva navijača, jedan sa svake strane. Navijač Tottenhama je odmah dobio doživotnu zabranu dolaska na stadion, a protiv njega je podignuta optužnica te će se idući tjedan pojaviti pred sudom", stoji u službenom priopćenju Tottenhama, prenosi Eurosport.

U priopćenju također stoji i da su pojedinosti o navijaču Chelsea koji je utrčao u teren poslane u upravu Stamford Bridgea, te se i za njega očekuju slične sankcije.

Oba je navijača uhapsila londonska policija, a navijač koji je pokušao udariti Lamparda optužen je za pokušaj napada. UEFA je započela s istragom protiv Tottenhama i vjerojatno je da će klub morati platiti kaznu zbog incidenta.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više