TRANSFERI

TRANSFERI DANA Mandžukić je glavna priča. Tema je njegov razgovor s Maldinijem

Foto: EPA-EFE/Getty/YouTube/Index.hr

ZIMSKI prijelazni rok je krenuo početkom nove godine, a svaki dan na Indexu možete pratiti najnovije transfere i glasine o njima.

Danas je glavna tema bio Mario Mandžukić. Corriere della Sera objavila je danas da je Paolo Maldini osobno nazvao Marija Mandžukića kako bi razgovarali o njegovom dolasku u Milan.

Hrvatski napadač istaknuo je kako se veseli novom izazovu i dolasku u Milano, gdje bi trebao zarađivati 1.8 milijuna eura godišnje. Više OVDJE.

OVAKO STE MOGLI PRATITI TRANSFERE I GLASINE 15. SIJEČNJA

ZLATAN PREGOVARA S MILANOM

Zlatan Ibrahimović planira pregovore s Milanom o nastavku suradnje iako uskoro puni 40 godina. Šveđanin je to potvrdio za Corriere dello Sport.

Još nije poznato pod kojim bi uvjetima trebao nastaviti suradnju, ali njegov menadžer Mino Raiola otvorio je pregovore s Milanom. 

BAYERN MIJENJA ALABU

Eder Militao nije zadovoljan minutama koje dobiva u Real Madridu i spreman je na transfer iz kluba, piše madridska Marca koja navodi kako će se preseliti u Bayern. 

Još uvijek nema ponuda za Militaa, ali činjenica da je tek četvrti izbor iza Sergija Ramosa, Raphaela Varanea i Nacha znači da će gotovo sigurno već u ovom roku napustiti klub. U Bayernu bi bio zamjena za Davida Alabu koji napušta klub. 

LOKOMOTIVA OSTALA BEZ KAPETANA

Denis Kolinger, kapetan i jedan od najvažnijih igrača Lokomotive, novi je igrač danskog prvoligaša Vejlea. 

Tamo je otišao kao slobodan igrač te potpisao trogodišnji ugovor. Vejle trenutno drži desetu poziciju danske lige koja se sastoji od 12 momčadi i osvojio je samo dva boda u posljednjih sedam utakmica. Više OVDJE.

MANDŽUKIĆ ODBIO PET KLUBOVA

Novinar Nicolo Schira otkriva da je Mandžukić odbio tri moskovska kluba (Spartak, Lokomotiv i CSKA), španjolsku Celtu te turski Bešiktaš kako bi potpisao za Milan. Cilj mu je vratiti se u Serie A i dokazati Juventusu da još uvijek može igrati na najvišoj razini. Dogovor 34-godišnjeg Mandžukića i Milana očekuje se do kraja tjedna.

PAPU GOMEZ ŽELI OTIĆI U KLUB KOJI IGRA LIGU PRVAKA

Papu Gomez je na izlaznim vratima Atalante, a želi otići u klub koji igra Ligu prvaka. Čelnici kluba ga ne žele jeftino prodati rivalima u Serie A, a službena ponuda iz drugih liga još nije stigla, piše talijanski Sky Sport.

Podsjetimo, Gomez i trener Atalante Gian Piero Gasperini sukobili su se tijekom prvog dijela sezone i od tada je bilo skoro sigurno da će argentinski nogometaš napustiti klub.

LIVERPOOL ZAMJENU ZA WIJNALDUMA TRAŽI U UDINESEU

Prema pisanju Il Corriere dello Sporta, Liverpool želi dovesti 26-godišnjeg veznjaka iz Udinesea Rodriga De Paula, ali talijanski klub traži minimalno 40 milijuna eura. Liverpool će vjerojatno trebati pronaći zamjenu za Georginija Wijnalduma koji još uvijek nije produljio ugovor s klubom. Više OVDJE.

LIVERPOOL ŽELI MAKSIMOVIĆA

Liverpool želi Nikolu Maksimovića, 29-godišnjeg stopera Napolija. Procijenjena vrijednost Maksimovića je 15 milijuna eura. Napoli ga je prije tri godine platio 21 milijun eura Torinu. Ove sezone je Maksimović odigrao samo sedam utakmica u prvenstvu.

SLAVEN DOVEO IGRAČA DINAMA

Slaven je na posudbu doveo Niku Jankovića, jednog od najvećih Dinamovih talenata. Do kraja sezone Janković će igrati u klubu iz Koprivnice. Ove sezone je debitirao za Dinamo u pobjedi 4:0 protiv Varaždina.

ROSE IDE IZ TOTTENHAMA

Danny Rose još uvijek nije zaigrao za Tottenham ove sezone. Jose Mourinho ne računa na Rosea koji će raskinuti ugovor i promijeniti klub ove zime. Posljednju utakmicu odigrao je prošle sezone u srpnju u porazu Newcastlea od Liverpoola.

BRITANCI: KROVINOVIĆ U HAJDUKU. MENADŽER: NIŠTA OD TOGA

Britanski Telegraph je objavio da će Hajduk dovesti Filipa Krovinovića na posudbu do kraja sezone. Krovinović, koji ima ugovor s Benficom, u drugom je planu u West Bromwich Albionu. Benfica mu traži novi klub za drugi dio sezone, a Telegraph tvrdi da je sve dogovoreno s Hajdukom.

Međutim, Krovinovićev menadžer Marjan Šišić za Index je rekao da dolazak u Hajduk nije opcija.

EVERTON DOVODI NAPADAČA BAYERNA

TalkSport javlja da je Everton blizu dovođenja Joshue Zirkzeeja. Mladi napadač je uglavnom igrao za drugu momčad te je u Bundesligi skupio samo tri nastupa ove sezone.

Embed from Getty Images

ARSENAL ŽELI NETA

Arsenal pokušava dovesti Neta iz Barcelone na posudbu do kraja sezone. Brazilskog vratara u Londonu vide kao rezervnog vratara jer nisu zadovoljni Runarom Alexom Runarssonom. Prvi vratar ostaje Bernd Leno.

MILAN ŽELI TOMORIJA, PROBLEM JE CIJENA

Milan želi dovesti i Fikaya Tomorija iz Chelseaja, ali problem je što londonski klub za 23-godišnjeg stopera traži 30 milijuna eura. Tomori je najveća Milanova želja nakon što je propao pokušaj dovođenja Mohameda Simakana iz Strasbourga.  

BALE NE OSTAJE U TOTTENHAMU

The Times javlja da menadžer Tottenhama Jose Mourinho nije zadovoljan Garethom Baleom, Velšaninom koji je u Londonu na posudbi iz Reala. Bale će se tako na kraju sezone vratiti u Real. Ove sezone je zabio tri gola u 12 nastupa, ali priliku uglavnom dobiva s klupe.

ČEKA SE MANDŽUKIĆEV POTPIS ZA MILAN

Calciomercato javlja da bi Mario Mandžukić mogao potpisati ugovor s Milanom u sljedeća dva dana. Navodno je već odradio dio liječničkih pregleda kojima je uvjerio čelnike talijanskog velikana da je spreman za povratak u Serie A. Hrvatski napadač je bez kluba od ljeta prošle godine kada je napustio katarski Al Duhail. S Milanom bi trebao potpisati ugovor vrijedan dva milijuna eura do kraja sezone uz mogućnost produljenja na još jednu sezonu. Mandžukić je imao ponudu Bešiktaša, ali je odlučio čekati Milan.

BARCELONA PRIVODI KRAJU BITAN POSAO

Eric Garcia dogovorio je sve uvjete suradnje s Barcelonom u koju bi trebao stići iz Manchester Cityja, javlja katalonski Sport koji je prvi objavio i vijest o pregovorima.

Ovaj 20-godišnjak doći će u Barcelonu u transferu teškom oko 10 milijuna eura, a posao bi trebao biti potvrđen do kraja dana. 

HRVATIMA STIGAO NIZOZEMAC

Nizozemski veznjak Kevin Strootman (30) napustio je Marseille i vrijeme do kraja sezone provest će na posudbi u redovima Genoe za koju igraju hrvatski nogometaši Milan Badelj, Marko Pjaca i Petar Brlek.

Strootman je već igrao u Serie A, od 2013. do 2018. je bio član Rome iz koje je za 25 milijuna eura preselio u OM. Tijekom karijere igrao je i za PSV, Utrecht i Spartu Rotterdam.

Genoa se trenutno nalazi na 17. mjestu talijanskog prvenstva s 14 bodova, dva više od zone ispadanja.

Pročitajte više