Transferi

Transferi i glasine: Barcelona dovodi dva stopera, Arsenal korak do ključnog potpisa

Screenshot: Twitter

POČEO je prijelazni rok u Engleskoj i trajat će do 5. listopada, kada je na redu registracija igrača za europska natjecanja.

Što se HNL-a tiče, prijelazni rok trajat će do 18. listopada 2020. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./2020. prijelazni rok počeo je prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje, dakle nakon što je Rijeka pobijedila Lokomotivu 1:0 u finalu Kupa.

Barcelona u žiži zbivanja

Najveće priče današnjeg dana bile su one vezane za Barcelonu. Katalonci su prema navodima turskog NTVspora dogovorili sve osobne uvjete sa Caglarom Soyuncuom, kojeg bi trebali dovesti iz Leicester Cityja.

Barcelona sprema i jednu prodaju. Klub bi mogao napustiti veznjak Rafinha za kojeg je stigla ponuda iz Kine koja iznosi 16 milijuna eura. Barcelona je napredovala i u pregovorima s Manchester Cityjem oko stopera Erica Garcije jer je igrač rekao da želi napustiti klub. 

Arsenal korak do bitnog potpisa

Velik posao napravio je i Arsenal koji je na korak od zaključenja važnog posla unutar kluba. Pierre-Emerick Aubameyang jako je blizu toga da potpiše novi ugovor, a Sky Sport piše kako bi sve moglo biti gotovo do kraja tjedna. 

Aubameyangu ugovor istječe na kraju sezone, a ove sezone zabio je 22 gola za Arsenal uključujući i dva pogotka Chelseaju u finalu FA kupa. 

Transferi koje ste mogli pratiti tijekom dana: 

NOVI VEZNJAK KOD MOURINHA

Fabrizio Romano, poznati talijanski stručnjak za transfere, javlja kako je Tottenham dogovorio dolazak Pierre-Emilea Hojbjerga iz Southamptona. 

Vrijednost transfera iznosi 20 milijuna eura, a bit će zaključen tijekom sutrašnjeg dana.

BRAZILAC NA PRODAJU

Goal je objavio da je u Barcelonu stigla ponuda od 16 milijuna eura za Rafinhu, ali i da je Brazilac skloniji transferu u Premiership. Čeka se njegova konačna odluka. 

BARCA PRONAŠLA STOPERA

Još jedan igrač Leicester Cityja uskoro bi mogao napustiti klub, a riječ je o Caglaru Soyuncuu kojeg love brojni europski velikani.

Prema pisanju turskog NTVspora, Barcelona je dogovorila sve osobne uvjete sa Soyuncuom i preostao joj je samo dogovor s Leicesterom oko iznosa odštete. 

Kako pišu turski mediji, Leicester bi Soyuncua bio spreman pustiti za oko 40 milijuna eura, a Barcelona nema problem s tom visinom odštete. 

Soyuncu je prošle sezone briljirao u dresu Leicestera pa je postao pravi hit Premiershipa i neizostavan igrač obrane Leicestera.

ARSENAL PRED POTPISOM SEZONE

Pierre-Emerick Aubameyang jako je blizu toga da potpiše novi ugovor s Arsenalom, piše Sky Sports koji dodaje kako bi sve moglo biti gotovo do kraja tjedna. 

Aubameyangu ugovor istječe na kraju sezone, a ove sezone zabio je 22 gola za Arsenal uključujući i dva pogotka Chelseaju u finalu FA kupa. 

BILIĆ KUPUJE OD MOURINHA

West Bromwich Albion našeg Slavena Bilića radi na dovođenju Jacka Clarkea, veznjaka Tottenhama. WBA želi Clarkea dovesti u trajnom transferu, ali pristao bi i na posudbu.

Bilić traži igrača kojim će nadoknaditi gubitak Gradyja Diangane, koji se vratio u West Ham nakon što mu je istekla posudba, a izbor je pao na Clarkea, piše Evening Standard.

SPREMAN JE OTIĆI

Pep Guardiola priznao je kako njegov mladi stoper Eric Garcia želi napustiti Manchester City u situaciji kad ima još manje od godine dana ugovora s klubom.

Španjolac je to otkrio na konferenciji za medije na kojoj je najavio okršaj s Real Madridom u Ligi prvaka, a glavni kandidat za njegov potpis je Barcelona, koja je i ranije pokazivala interes. 

SILVA NIKAD BLIŽE LAZIJU

Talijanski stručnjak za transfere Gianluca di Marzio danas javlja kako je dolazak Davida Silve u Rim samo pitanje dana.

Naime, španjolski veznjak nedavno je napustio Manchester City nakon što mu je istekao ugovor, a Lazio radi na tome da ga dovede u Italiju i sve je bliže tome. 

TREBOTIĆ U ZRINJSKOM

Dinko Trebotić, 30-godišnji hrvatski vezni igrač, novi je igrač mostarskog Zrinjskog. Trebotić je hrvatskoj javnosti ostao najpoznatiji kao velika Hajdukova nada. U seniorima je debitirao s 18 godina, a nakon odlaska Senijada Ibričića uzeo je bijelu "desetku". Otad mu je karijera krenula prema dolje. Opširnije ovdje

WILLIAN SVE DOGOVORIO S ARSENALOM

Brazilac bi nakon sedam godina trebao napustiti Stamford Bridge i prijeći u Arsenal. Kako javljaju engleski mediji, Chelsea i Willian su mjesecima pregovarali oko novog ugovora da bi se u priču uključio Arsenal koji mu je ponudio godišnju plaću od 5,5 milijuna funti.

Frank Lampard je navodno inzistirao na njegovu ostanku, ali je Arsenal bio konkretniji i odvest će ga kao slobodnog igrača budući da mu ugovor istječe 31. kolovoza.

Willian je u Chelsea došao 2013. iz Anžija za 35,5 milijuna eura.

NIŠTA OD TODOROVIĆA U HAJDUKU

Hajduk nije uspio dovesti Darka Todorovića, 23-godišnjeg beka Salzburga. Navodno će Todorović umjesto u Split otići u Wislu Plock, klub koji je prošle sezone završio na 12. mjestu u Poljskoj.

SANCHEZ U INTERU

Alexis Sanchez potpisao je za Inter. Stigao je iz Manchester Uniteda kao slobodan igrač nakon dogovora Uniteda, Intera i čileanskog nogometaša. Na kraju su svi zadovoljni jer se United riješio njegove velike plaće, Inter ne mora platiti odštetu, a Sanchez će i u Italiji imati veliku plaću i biti u klubu u kojem će imati veću ulogu.

CELTIC ŽELI HAJDUKOVOG ČOLINU

Škotski mediji pišu da Celtic želi Davida Čolinu, 20-godišnjeg beka Hajduka. Navodno Škoti nude tri milijuna eura, a Hajduk traži dvostruko više. Mladi hrvatski reprezentativac je ove sezone odigrao 23 utakmice za klub u koji je stigao prošlog ljeta iz Monaca.

BIVŠI IGRAČ BARCELONE STIŽE U CHELSEA

Xavier Mbuyamba, 18-godišnji nizozemski branič koji je prošlu sezonu nastupao za mladu momčad Barcelone, od ljeta će postati igrač Chelseaja. Opširnije ovdje

FRANCO TRAŽI TRANSFER U DINAMO

Alan Franco velika je želja zagrebačkog Dinama koji je za njega nedavno argentinskom Independienteu ponudio 4,3 milijuna dolara. Argentinci su odbili tu ponudu, a 23-godišnji branič u znak bojkota prestao je trenirati. Opširnije ovdje

CITY ŽELI JOŠ ČETVORICU

Pep Guardiola u Manchester City je već doveo Nathana Akea i Ferrana Torresa, a Sky Sports javlja da želi još četvoricu igrača - Kalidoua Koulibalyja iz Napolija, Lautara Martineza iz Intera, Joaoa Felixa iz Atletico Madrida te jednog veznjaka.

Pročitajte više