TRANSFERI I GLASINE

Transferi i glasine: Mourinho priprema senzacionalan transfer, Silva korak do Lazija

Foto: EPA

TIJEKOM cijelog dana na Indexu smo pratili najveće transferne priče i glasine dana. U tijeku je prijelazni rok u Engleskoj i trajat će do 5. listopada, kada je na redu registracija igrača za europska natjecanja.

Što se HNL-a tiče, prijelazni rok trajat će do 18. listopada 2020. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./2020. prijelazni rok počeo je prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje, dakle nakon što je Rijeka pobijedila Lokomotivu 1:0 u finalu Kupa.

Najzanimljivije u Londonu

Današnji dan je obilježio David Silva kojem je nakon deset godina istekao ugovor s Manchester Cityjem pa je kao slobodan igrač na korak do potpisa za Lazio. 

Osim toga, zanimljiv posao priprema i Arsenal. Britanski The Sun piše da je Arsenal spreman potrošiti čak 100 milijuna funti na dovođenje Thomasa Parteyja (Atletico Madrid), Gabriela Magalhaesa (Lille) i Danija Ceballosa (Real Madrid).

Zanimljivo je i u drugom dijelu Sjevernog Londona jer Jose Mourinho i Tottenham planiraju transfer Garetha Balea. Velšanin je nezadovoljan u Real Madridu i vjerojatno ne bi imao ništa protiv povratka u Tottenham, a Spursima je nužan pravi superstar u ekipi.

Ovako smo pratili transferne priče kroz cijeli dan:

SILVA SUTRA POTPISUJE ZA LAZIO

David Silva sutra će potpisati ugovor s Lazijom nakon što je napustio City kao slobodan igrač, piše talijanska Corriere dello Sport.

Silva je u Manchesteru proveo deset godina i sudjelovao u osvajanju četiri naslova prvaka Engleske. Odbio je ponude iz MLS-a i Azije kako bi potpisao za Lazio. 

MOURINHO IDE PO BALEA

Tottenham i Jose Mourinho trebaju zvijezdu kako bi kao klub napravili iskorak i ušli u utrku za trofeje, a izbor je pao na Garetha Balea kojeg žele vratiti u London.

Bale je u Realu zakucan na klupu i više vremena provodi igrajući golf nego nogomet, a Football Insider piše kako je Tottenham spreman krenuti po njega i vratiti ga u Tottenham iz kojeg je i stigao u Real Madrid.

NOVI NAPADAČ U MOSKVI

Vitalij Lisakovič, bivši napadač Dinama, Varaždina i Rudeša, danas je predstavljen kao novi igrač Lokomotiv Moskve za koju nastupa i naš Vedran Ćorluka.

Potpisao je ugovor na četiri sezone, a Lokomotiv ga je doveo iz Šahtjor Soligorska koji je na račun prodaje dobio točno milijun eura odštete.

PSG PRATI VINICIUSA

Paris Saint-Germain nastavlja pratiti situaciju oko Viniciusa Juniora i Real Madrida, javlja danas dobro obaviještena madridska Marca.

Brazilac u posljednje vrijeme nije u milosti Zinedinea Zidanea kada su u pitanju nastupi za Real, a Parižani su spremni poslati ponudu kojom bi ga pokušali nagovoriti da dođe u Pariz. 

UNITED KREĆE U AKCIJU DOVOĐENJA STOPERA

Evening Standard javlja da je United odmah nakon neuspjeha Juventusa u Ligi prvaka i otkaza Mauriziju Sarriju krenuo u akciju dovođenja Matthijsa de Ligta iz Torina. 

Uprava engleskog velikana uvjerena je kako je De Ligt nezadovoljan stanjem u klubu i želi promijeniti klub, a United traži partnera za Harryja Maguirea na stoperskoj poziciji.

TOTTENHAM JE SPREMAN ODREĆI SE BRANIČA

Tottenham je spreman prodati jednog svog braniča kako bi financirao dovođenje Zekija Celika, desnog beka koji je trenutno igrač francuskog Lillea.

Obrambeni igrači kojih bi se Tottenham u to ime bio spreman odreći su Serge Aurier i Juan Foyth, a za Auriera već neko vrijeme postoji interes Milana. 

VINICIUS RAZOČARAN ZATO ŠTO NIJE IGRAO PROTIV CITYJA, PSG PRATI SITUACIJU

Vinicius Junior je razočaran zbog toga što nije dobio šansu u porazu Reala iz Madrida od Manchester Cityja (2:1) u uzvratu osmine finala Lige prvaka nakon kojeg je Real ispao iz natjecanja. Ovu situaciju prati PSG koji je već dugo zainteresiran za dovođenje 20-godišnjeg Brazilca.

JUVENTUS OTPUSTIO SARRIJA

Maurizio Sarri dobio je otkaz u Juventusu s kojim je sinoć ispao u osmini finala Lige prvaka, javljaju talijanski mediji.

JUVENTUS VEĆ KONTAKTIRAO POCHETTINA

Nakon Juventusovog ispadanja iz Lige prvaka pod velikim upitnikom nalazi se Maurizio Sarri. Klub još nije donio odluku hoće li smijeniti ovog stručnjaka, a talijanski mediji tvrde da su čelnici Juventusa već uspostavili kontakt s Mauriciom Pochettinom. Pored Pochettina, kao Sarrijev nasljednik navodi se trener Lazija Simone Inzaghi.

BIVŠI IGRAČ MANCHESTER UNITEDA NA RADARU CRVENE ZVEZDE

Federico Macheda skoro sigurno napušta Panathinaikos, a njegov novi klub mogao bi biti Crvena zvezda ili Leeds United.

KLJUČNI SATI ZA SARRIJA U JUVENTUSU

Talijanski mediji pišu da bi Maurizio Sarri mogao biti smijenjen na mjestu trenera Juventusa. Klub još uvijek nije donio konačnu odluku, ali ona će stići vrlo brzo. Kao potencijalna zamjena za Sarrija ističe se trener Lazija Simone Inzaghi.

MORO BLIZU RUSIJE

Dinamov veznjak Nikola Moro nalazi se u Italiji na liječničkim pregledima i već ga možemo smatrati novim igračem moskovskog Dinama. Više o tome ovdje.

SANCHO SVE DALJE OD UNITEDA

Jadon Sancho je sve dalje od transfera u Manchester United, navodi Bild. Borussia Dortmund je mladom Englezu spremna ponuditi mnogo bolji ugovor, a Unitedu je dala rok da do ponedjeljka odluči je li spreman platiti 120 milijuna eura za ovog igrača.

ARSENAL SPREMAN POTROŠITI 100 MILIJUNA FUNTI

Britanski The Sun piše da je Arsenal spreman potrošiti čak 100 milijuna funti na dovođenje Thomasa Parteyja (Atletico Madrid), Gabriela Magalhaesa (Lille) i Danija Ceballosa (Real Madrid).

Pročitajte više