Transfermarkt ažurirao vrijednost HNL igrača. Ogroman skok Dinamovog dragulja

Foto: Jurica Galoic,Igor Soban/PIXSELL

NAJPOZNATIJA stranica za praćenje nogometnog transfer-tržišta Transfermarkt objavila je nove procjene cijena nogometaša. Najnoviji Transfermarktov update donio je promjene na vrhu SuperSport HNL-a. Najvrjedniji igrač lige i dalje je Dinamov reprezentativni stoper Josip Šutalo (23), koji vrijedi 18 milijuna, ali prvi pratitelj mu više nije Luka Ivanušec.

Njega je na drugom mjestu preskočio mladi as Dinama Martin Baturina (20), koji je sezonu završio kao drugi najbolji asistent lige iza Marka Livaje. Baturina je sa 6.5 skočio na čak 15 milijuna eura, Ivanušec (24) je treći i vrijedi 12 milijuna, isto kao i Dominik Livaković (28), a najskupljih pet kao "uljez" među dinamovcima zatvara najbolji strijelac i asistent lige Marko Livaja (29), koji vrijedi osam milijuna eura.

Prvi pratitelj Livaje je njegov 13 godina mlađi suigrač Luka Vušković, koji je procijenjen na šest milijuna eura. Vušković je odnedavno klijent jednog od vodećih svjetskih agenata Pina Zahavija i očekuje se da talentirani stoper možda već ovog ljeta ostvari najveći transfer u povijesti Hajduka.

Iza njega je Bruno Petković (28), koji ulazi u zadnju godinu ugovora i vrijednost mu je pet milijuna eura, za pola milijuna eura više nego Dini Periću (28), Lukasu Kačavendi (20) i Filipu Krovinoviću (27).

Pročitajte više