INTERVJU: IGOR PAMIĆ

Treba li Dalić oprostiti Ćaleta-Caru? "I dijete vam 10 puta za*ebe, a volite ga"

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKA je protiv Walesa u Cardiffu pobjedom mogla kolo prije kraja osigurati plasman na Euro. Do 45. minute reprezentacija Zlatka Dalića imala je prednost, a onda se u samo nekoliko sekundi sve srušilo.

Bale je iskoristio pogrešku suca Björna Kuipersa i zabio za 1:1. Nervozni Dejan Lovren napao je Nizozemca smatrajući da je golu Balea prethodio faul na Kovačiću, no umjesto promjene odluke hrvatski stoper je dobio žuti karton. Bio mu je to ukupno treći žuti karton, zbog kojeg ne smije nastupiti na ključnoj utakmicu protiv Slovačke. 

Kako je nešto ranije i Domagoj Vida dobio akumulirane žute kartone, Hrvatska je za meč odluke ostala bez standardnog stoperskog para.

Zbog izostanka Vide i Lovrena u medijima se provlače brojne taktičke varijante kako bi uža obrana mogla izgledati protiv Slovačke. Mitrović i Škorić spominju se kao kandidati, a jedna od varijanti je i da se Jedvaj preseli na stopersku poziciju, a da Bartolec zaigra na desnoj strani.

No kriza sa stoperima u fokus izbornika Dalića vraća i Duju Ćaleta-Cara, 23-godišnjeg stopera Marseillea koji je zbog odbijanja da ode na U-21 Euro prošlog ljeta izgubio mjesto u A reprezentaciji.

Ćaleta-Car se jučer oglasio, posuo pepelom i poslao javni apel u kojem moli izbornika Dalića da mu oprosti i da ga vrati u reprezentaciju.

Mišljenja oko toga treba li Dalić Ćaleta-Cara  osloboditi kazne podijeljena su pa smo za komentar nazvali Igora Pamića.

''Svaki igrač, bez obzira na grijeh koji je počinio, ako je to u interesu hrvatskog nogometa, treba biti pozvan. Tako i Duje Ćaleta-Car. Nemamo pravo otpisivati nikoga. Sjetimo se i slučaja Rakitić. U redu, Ivan je nemjerljivo više dao hrvatskom nogometu, ali svaka čast Daliću što ga je opet pozvao'', kazao nam je Pamić pa je objasnio zašto tako misli:

''Ponavljam, najvažniji je interes hrvatske reprezentacije. Ako Dalić smatra da je Ćaleta-Car igrač kakve mu kvalitete trebaju u odlučujućoj utakmici protiv Slovačke, onda tu nema rasprave. Mora biti pozvan. Vidim da se spominju neki igrači koji bi mogli popuniti mjesta koja su ostala prazna suspenzijom Lovrena i Vide. Duje je po kvaliteti sigurno ispred nekih od njih, ali ne bih se želio miješati Daliću u posao. Izbornik najbolje zna što mu je potrebno.''

Mnogi će reći da bi pozivom Ćaleta-Caru Dalić pogazio vlastite principe i da bi pristao da se u javnost pošalje poruka mladim igračima da mogu nekažnjeno i bez posljedica odbijati igrati za reprezentaciju u budućnosti. Pamić se s tim ne slaže.

''Duje je dio te obitelji. Bio je u Rusiji. Član je te srebrne generacije. Znate što se kaže: 'Ako imate dijete i ono vas deset puta zajebe, svejedno ćete ga i dalje voljeti i sve ćete mu oprostiti.' Neka Dalić oprosti i Duji.''

Pitali smo Pamića kakav bi on stoperski par poslao na teren protiv Slovačke. Nije se dao navući.

''Znam što pokušavate, ali neće vam proći. Neću se petljati u Dalićev posao i ne želim nikome prosipati pamet. No u redu, reći ću vam da bi mi jedan stoper bio Ćaleta-Car, a drugog odaberite vi'', zaključio je Paminjo.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više