Trener Litexa: Nismo imali sreće kad smo izvukli Rijeku

LJUPKO PETROVIĆ, trener koji je s Crvenom zvezdom 1991, osvojio naslov prvaka Europe pobjedom nad Olimpiqueom iz Marseilla i pobijedio na Interkontinentalnom kupu, predvodi bugarski Litex u drugom pretkolu Kupa UEFA-e protiv Rijeke. Smatra da su izvukli teškog protivnika, no ipak se nada prolazu.

"Od ranije imam neka saznanja o igri Rijeke. Gledao sam ih prošle godine na televiziji kad su pobijedili Hajduk 2:1. Poznajem Krpana i Šarića, riječ je o vrlo dobrim nogometašima, znam da na poziciji centralnog braniča igra Slovak Lerant. Imam informaciju da Riječani igraju agresivno i da puno trče, dobro djeluju kao kolektiv. U svakom slučaju mislim da nam neće biti nimalo lako. Rijeka spada u red najboljih hrvatskih momčadi." - izjavio je Petrović novinaru Novog Lista.

"U Litexu radim tek 35 dana, mogu reći da imam momčad koja je spoj mladosti i iskustva. Inače, riječ je o klubu koji ima vrlo visoke ambicije. Gazda kluba je odlično organizirao klub i za bugarske pojmove jako puno ulaže."

"Litex se svake godine bori za jedno od prva tri mjesta na ljestvici prve bugarske lige. Svake godine klub sudjeluje u Europi. Imamo i ove sezone visoke ambicije, doveli smo nekoliko dobrih pojačanja. Očekujemo visok plasman. Europa? Nadam se da ćemo proći Rijeku, iako to nimalo neće biti lako. Znaju to i naši navijači. Općenito, javnost u Bugarskoj smatra da je Litex imao najmanje sreće na ždrijebu u Nyonu. Stvarno." - dodao je.

Prvu utakmicu Rijeka s bugarskim Litexom igra 11. kolovoza u Lovechu na "Gradskom stadionu."

Pročitajte više