Tuchel nakon ulaska u finale Lige prvaka: Sad nije vrijeme za kritiku

Foto: Reuters/Toby Melville

NAKON 1:1 u prvoj utakmici u Madridu Chelsea je s 2:0 slavio protiv Reala u uzvratu polufinala Lige prvaka i plasirao se u finale.

Timo Werner (28) i Mason Mount (85) bili su strijelci za londonsku momčad, koja će 29. svibnja u Istanbulu igrati englesko finale protiv Manchester Cityja. 

Chelsea je potpuno zasluženo prošao Real u polufinalu jer je londonska momčad bila bolja u obje utakmice. U uzvratu u Londonu trener Reala Zidane je stavio nespremne igrače, poput Hazarda, Mendyja i Ramosa, pa je igra Kraljevskog kluba bila ispod razine. Da su strijelci Tuchelove momčadi bili imalo raspoloženi, a u drugom dijelu su imali pet čistih zicera, Real je mogao gadno stradati na Stamford Bridgeu.

“Zaslužili smo pobjedu. U prvom poluvremenu nam je bilo teško jer su imali posjed i tjerali su nas da patimo. Ipak, bili smo opasni u kontrama i nismo gubili linije u obrani. U nastavku smo još bolje zaigrali obranu, a u napadu smo odigrali fantastično. Trebali smo zabiti nekoliko golova i ranije osigurati finale. Ipak, sad nije vrijeme za kritiku. Ovo je fantastično postignuće i sve čestitke mojim igračima’’, kazao je trener Chelseaja Tomas Tuchel.
 

Pročitajte više