hrvatski kup

"U čast Hajduka smo popili nekoliko piva. Nije mi jasno što se dogodilo Rijeci"

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

HAJDUK je sedmi put osvojio Hrvatski nogometni kup. U finalnoj utakmici na Poljudu Splićani su bili bolji od Rijeke 3:1. Rijeka je povela u 13. minuti golom Josipa Drmića, izjednačio je Ferro u 24. minuti, a rezultat je okrenuo Dario Melnjak u 36. minuti. Od 41. minute Rijeka je igrala s igračem manje nakon što je isključen Hrvoje Smolčić. U nastavku susreta Melnjak je svojim drugim golom u 56. minuti postavio konačnih 3:1.

Hajduku je to sedmi trijumf u Kupu, a posljednji put Splićani su slavili 2013. Rijeka je pak u svom osmom finalu upisala drugi poraz. Utakmicu je za Index analizirao Branko Strupar, nekadašnji igrač Španskog, Genka, Derby Countyja i Dinama te belgijske reprezentacije.

U čast Hajduka smo popili nekoliko piva. Nije mi jasno što se dogodilo Rijeci

Od srca čestitam Hajduku. U ime Hajduka, njemu u čast, popili smo četiri-pet piva. Neka, da i oni nakon devet godina nešto osvoje. Potpuno zaslužena pobjeda. Rijeka je povela, šokirala je Poljud, a onda umjesto da dotuče ranjenog domaćina, nestali su s terena. Nije mi jasno što im se dogodilo. Potpuno su se raspali.

Hajduk je bez problema preokrenuo rezultat, poveo je, a kraj utakmice bilo je isključenje Smolčića. Ne znam što bih rekao na taj potez. Možda je mislio da ga sudac neće kazniti jer je Livaja bio izvan terena kad ga je povukao, ali bila je to ispravna odluka. U tom trenutku ionako prepadnuta Rijeka prestala je igrati i Tomić može biti sretan da mu ekipa nije primila još nekoliko komada.

Kad sam vidio što radi Melnjak, počeo sam se smijati

Pa samo Melnjak je mogao zabiti pet golova. Nevjerojatno, čovjek je lijevi bek, a bilo ga je po cijelom terenu. Bio je na boku, bio je u sredini, u napadu je zabijao golove. Kad god bih pogledao što se događa na terenu, vidio bih Melnjaka u šansi. Počeo sam se smijati u jednom trenutku kad sam vidio što radi.

Bez ikakve dvojbe, igrač utakmice. Ono što mi nikako ne ide u glavu je to da ga igrači Rijeke nisu duplirali, očito ga nisu ozbiljno shvatili. Previše pogrešaka je Rijeka napravila da bi mogla očekivati bolji rezultat. Prekidi su im cijelu sezonu bolna točka; pa očajna reakcija kod trećeg gola te glupo isključenje Smolčića.

Tomić mora biti razočaran nastupom svojih igrača. Jednostavno, ne mogu se načuditi kako su prepustili utakmicu Hajduku kad su poveli i imali kontrolu utakmice. Puno previše dekoncentracije.

Sretan sam zbog Hajduka, ovaj Kup može puno značiti za sljedeću sezonu

Hajduk je odigrao odlično i baš sam sretan da su pred svojim navijačima u ovakvoj atmosferi osvojili trofej. Ovaj Kup itekako može biti poticaj Hajduku za sljedeću sezonu. Osvojiti trofej u posljednjoj utakmici sezone, pred svojim navijačima, velika je stvar. Pa vidjeli smo Mourinha, čovjeka koji je uzimao Lige prvaka, kako je plakao nakon titule u Konferencijskoj ligi.

Volio bih da ovaj Kup bude poticaj Hajduku da sljedeće sezone ugrozi Dinamo ili tko će već biti na vrhu. Sve je moguće. Hajduk ima dobru ekipu, igraju odlično, imaju dobrog trenera, ambicije im ne fali i ako se zadrže na okupu te ako dovedu još koje pojačanje, mislim da će biti ozbiljan konkurent za prvaka sljedeće sezone. Još jednom, od srca čestitam Hajduku na osvojenom Kupu.

Pročitajte više