Hajduk

U Guimaraesu bismo mogli gledati premijeru novog Hajdukovog tandema

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

NA POČETKU ovosezonskog europskog puta Hajduk je velik dio posla obavio u prvoj utakmici trećeg pretkola UEFA-ine Konferencijske lige. Bijeli su pobijedili Vitoriju Guimaraes 3:1 uz izvrsnu predstavu u svim fazama igre. Golove za Hajduk zabili su Emir Sahiti, Dario Melnjak i Filip Krovinović, a za Portugalce je strijelac bio Miguel. Uzvratna utakmica igra se sutra, 10. kolovoza u Portugalu, a klub koji prođe u doigravanje čeka španjolski Villarreal.

Unatoč opipljivoj prednosti, za očekivati je da Valdas Dambrauskas izvede najjači sastav jer dostizanje dva gola zaostatka na domaćem terenu nije u potpunosti nemoguća misija za Portugalce. Samo tri dana kasnije hajdukovce očekuje derbi protiv Dinama u Zagrebu pa je za očekivati da će, ako rezultat bude povoljan, Dambrauskas neke ključne igrače ranije povući na klupu. 

U odnosu na utakmicu na Poljudu eventualne promjene možemo očekivati u srcu obrane. Prije tjedan dana od prve minute vrlo su dobro igrali Stefan Simić i Josip Elez, ali u Guimaraesu bismo mogli gledati premijeru novog stoperskog tandema Borevković - Awaziem, koji je među Bijele pristigao upravo iz Portugala.

Nigerijski reprezentativac je na Poljudu upisao i službeni debi ulaskom u igru devet minuta prije kraja, a i to kratko razdoblje bilo mu je dovoljno za više sigurnih intervencija. Toni Borevković je, s druge strane, u toj utakmici odradio staru suspenziju. 

Bez promjena u vezi i napadu

U prvoj utakmici izvan stroja su zbog ozljeda bili Marco Fossati i Nikola Kalinić. Iskusnog napadača liječnička služba će pokušati osposobiti za derbi, dok je Talijan oporavljen. Međutim, s obzirom na to da se protiv Vitorije očekuje više tranzicije i potrebe za ulaskom u duele, za očekivati je da Fossati izostane.

Tercet Krovinović, Vuković i Grgić jednostavno je dokazaniji u takvim situacijama. Livaja te Sahiti i Biuk kao prijetnje s krila na Poljudu su odigrali sjajnu utakmicu. Hajdučka desetka je nezamjenjiva, a Biuku je potrebno što više dobrih igara u ključnim utakmicama, kako bi se nastavio razvijati i dizati cijenu. Eventualno bismo umjesto Sahitija mogli gledati Mlakara, koji je podjednako dobar u povratnoj trci. 

 

Pročitajte više