Sjajna utakmica u Madridu, Atletico slomio Bayern golčinom Carrasca

Foto: Guliver Image/Getty Images, Montaža Index

ATLETICO je sjajnim golom Yannicka Carrasca pobijedio Bayern 1:0 u utakmici drugog kola skupine D Lige prvaka i s maksimalnih šest bodova na čelu je skupine.
 
Atletico je na Calderonu bio puno bolja momčad, u potpunosti je nadigrao pomalo zbunjene Bavarce, a da je tako pokazuje i činjenica da su Madriđani dva puta pogađali i okvir vrata.
 
U prvom poluvremenu je Torres nakon kornera pogodio vratnicu, a u samoj završnici susreta Griezmann je iz jedanaesterca pogodio gredu.
 
Šime Vrsaljko je bio na klupi Atletica, no nije ulazio u igru.
 
U drugoj utakmicii ove skupine ruski Rostov je došao do povijesnog prvog boda u Ligi prvaka odigravši kod kuće 2:2 s PSV-om,
 


Sam početak utakmice nije dao naslutiti da će igrači Chola Simeonea u potpunosti nadigrati goste. Bayern je u prvim minutama pokušavao kroz pas igru doći do Oblaka, gosti su imali posjed, dok su igrači Atletica vrebali kontru držeći disciplinu u defenzivi.
 
Prvu ozbiljniju priliku imali su domaći. Stari dobri Fernando Torres uzeo je loptu neopreznom Javiju Martinezu, sjurio se prema Neueru, no onda je pretjerao s lažnjacima i Španjolac u dresu Bayerna stigao je ispraviti stvar.
 
Samo minutu kasnije Thomas Müller se našao u fantastičnoj prilici na drugoj strani nakon proigravanja Thiaga, ali je Jan Oblak sjajno obranio fenomenalan volej njemačkog reprezentativca.
 
Tempo je bio fantastičan. Obje momčadi su se smjenjivale u prilikama, a sredinom prvog dijela Atletico je dao gas i strašnim pritiskom je počeo lomiti Bavarce.
 
Carrasco je uzeo loptu u 19. minuti, prošao je nekoliko igrača Bayerna, ali je loptu zaustavio Manuel Neuer. Tri minute kasnije Atletico je pogodio vratnicu. Nakon ubačaja iz kornera s lijeve strane, Saul je prebacio na drugu vratnicu gdje se za loptu izborio Fernando Torres, ali je napadač zatresao okvir gola.
 
I onda gol. Više od pola posla napravio je Antoine Griezmann, koji je sjajnim potezom izbacio trojicu igrača Bayerna, fantastično je proigrao Yannicka Carrasca, a belgijski napadač sa 18 metara milimetarski precizno pogađa od vratnice.
 


U nastavku smo gledali jednako dinamičan, ali sadržajno ipak nešto slabiji nogomet. Atletico je znalački čuvao prednost i tek je u nekoliko navrata pustio Bavarcima da zaprijete. Međutim, Alaba, Lewandowski, Ribery i Robben nisu precizni.
 
S druge strane, večeras jako dobri Carrasco s 20 metara vrhunski je potegao u suprotni kut i bio bi to prekrasan gol da Bayern na vratima nema sjajnog Manuela Neura.
 
Meč loptu za potvrdu trijumfa Atletico je imao sedam minuta prije kraja. Arturo Vidal je napravio veliku glupost u 83. minuti kada je ničim izazvan pokosio Filipe Luisa, dok je Brazilac bio praktički u mrtvom kutu.
 
Međutim, kazneni udarac nije realizirao Antoine Griezmann, Neuer je bio savladan, no lopta je pogodila gredu.
 
Bio je to treći jedanaesterac Atletico Madrida u zadnje četiri utakmice Lige prvaka i niti jedan nisu zabili.
 
Ipak, Bavarci do kraja nisu uspjeli napraviti ništa i sva tri boda zasluženo ostaju u Madridu.
 
 
 
 
SASTAVI:
 
 
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Pročitajte više