U ponedjeljak žalbena komisija UEFA-e razmatra Eduardov slučaj

EUROPSKA nogometna federacija (UEFA) potvrdila je da je primila žalbu Arsenala na kaznu hrvatskom reprezentativcu Eduardu da Silvi, te dodala kako će se Žalbena komisija sastati 14. rujna.

Eduardo je, podsjetimo, zaradio zabranu nastupa u dvije utakmice Lige prvaka zbog optužbe da je simulirao prekršaj za kazneni udarac u utakmici protiv Celtica. Disciplinska komisija UEFA-e ga je 1. rujna kaznila na temelju televizijske snimke.

“UEFA-ina Žalbena komisija će razmatrati slučaj u ponedjeljak, 14. rujna u sjedištu UEFA-e u Nyonu”, stoji, među ostalim, u priopćenju krovne europske nogometne udruge.

Engleski The Sun u četvrtak je objavio kako je UEFA naložila Eduardu da se pojavi na saslušanju u srijedu, 9. rujna, na dan utakmice Engleska - Hrvatska, no u posljednjem se UEFA-inom priopćenju uopće ne spominje da se hrvatski napadač mora pojaviti pred Žalbenom komisijom.

U međuvremenu se Eduardo priprema za nastup u subotnjoj utakmici 5. kola Premier lige u kojoj njegov Arsenal gostuje kod Manchester Cityja. Prvu utakmicu u Ligi prvaka “topnici”, pak, igraju u srijedu 16. rujna, po svemu sudeći bez našeg reprezentativca, osim ako Žalbena komisija UEFA-e senzacionalno ne promijeni kaznu.

Pročitajte više