UFC Fight Night 83: Ne propustite kaubojski obračun na Fight Channelu

Foto: Fightsite

NOĆ s nedjelje na ponedjeljak, 22. veljače, donosi nam UFC Fight Night 83. Priredba u Pittsburghu ponudit će nam okršaj najpoznatijih UFC-ovih kauboja – Donalda Cerronea i Alexa Oliveire.

Donald Cerrone je nakon neuspješnog napada na pojas u lakoj kategoriji odlučio svoju sreću potražiti u velteru. Američkom će ‘Cowboyju’, u novom pohodu prema najprestižnijem pojasu, kao prva prepreka stajati onaj brazilski, koji je ovom prigodom zamijenio Tima Meansa, kojeg se sumnjiči za potencijalno kršenje antidopinških propisa.

Cerrone u ovaj meč ulazi s omjerom od 28 pobjeda i sedam poraza te jednog susreta bez ishoda, a u posljednjih deset nastupa je gubio samo od Rafaela dos Anjosa, aktualnog prvaka u lakoj kategoriji. S druge strane, Oliveira je na nizu od tri pobjede, a jedini poraz u UFC-u je ubilježio u svom debiju protiv Gilberta Burnsa. Brazilski borac će tako samo godinu dana nakon potpisa za najjaču MMA promociju doživjeti svoj prvi ‘main event’. Tijekom UFC karijere je odradio po dvije borbe u lakoj i velter kategoriji, a profesionalni omjer mu je 14–2–1 (1).

U sunaslovnoj borbi ove priredbe susrest će se Derek Brunson i Roan Carneiro. Amerikanac je u UFC-u na omjeru od pet pobjeda i jednog poraza kojeg mu je nanio Yoel Romero. Trenutno je na nizu od tri pobjede i u ovom će meču tražiti ulazak među elitni dio srednje kategorije. Njegovom brazilskom suparniku će ovo, nakon impresivnog debija u kojem je ugušio veterana Marka Munoza, biti drugi nastup za uglednu promociju.

Od ostalih dvoboja istaknimo onaj u bantamu koji će se odviti između Codyja Garbrandta, 24-godišnjeg i još uvijek neporaženog borca iz Alpha Male tima, te Brazilca Johna Linekera kojem će ovo biti 34. borba u karijeri. Drugu po redu UFC-ovu priredbu u Pittsburghu svojim će nastupima uveličati i borci poput Dennisa Bermudeza, Brandona Thatcha, Jamesa Krausea, ali i nesuđenog Cro Copovog protivnika Anthonyja Hamiltona.

Sjajni glavni dio UFC Fight Night: Cowboy vs. Cowboy eventa pogledajte 22. veljače u izravnom prijenosu na Fight Channel PPV-u ili FightChannelTV.com-u s početkom u 03:00 sata iza ponoći.

UFC Fight Night: Cowboy vs. Cowboy

Donald Cerrone vs. Alex Oliveira
Derek Brunson vs. Roan Carneiro
Cody Garbrandt vs. John Lineker
Dennis Bermudez vs. Tatsuya Kawajiri
Brandon Thatch vs. Siyar Bahadurzada
James Krause vs. Shane Campbell

Uvodne borbe (Fox Sports 1)

Alex Garcia vs. Sean Strickland
Joe Riggs vs. Chris Camozzi
Daniel Sarafian vs. Oluwale Bamgbose
Trevor Smith vs. Leonardo Augusto Guimaraes

Uvodne borbe (UFC Fight Pass)

Marion Reneau vs. Ashlee Evans-Smith
Sarah Moras vs. Lauren Murphy
Anthony Hamilton vs. Shamil Abdurakhimov
Jonavin Webb vs. Nathan Coy

Pročitajte više