PIQUE UTIŠAO SVOJE NAJVEĆE NEPRIJATELJE Barcelona i dalje bez poraza u povijesnoj sezoni

Foto: Getty Images / Guliver image 

U 22. kolu španjolske lige Barcelona je u gostima remizirala s Espanyolom (1:1) u nemogućim uvjetima za igru, pod jakim pljuskom.

Domaćini su bili na pragu nove pobjede nad gradskim rivalima, nakon što su ih srušili u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Kralja, 17. siječnja. Bio je to prvi poraz Barcelone u svim natjecanjima nakon 29 utakmica. Prije toga, posljednji put izgubili su od Reala u Superkupu na početku sezone.

Osam minuta nedostajalo je da ove nedjelje dožive prvi prvenstveni poraz. No, ništa od toga. Barcelona piše povijest, s rekordnim klupskim nizom bez poraza u ligi. 

Za vodstvo Espanyola je zabio glavom Gerard Moreno u 66. minuti, na ubačaj Sergia Garcie. U 82. minuti Gerard Pique zabio je za izjednačenje nakon kornera, na asist Messija, koji je u 59. minuti na terenu zamijenio Alcacera.

Ivan Rakitić utakmicu je proveo na klupi. 

Navijači Espanyola u dugogodišnjem su ratu s Piqueom, kojem su zviždali tijekom cijele utakmice, a on im je posvetio pogodak, slaveći s prstom preko usta. Podsjetimo, nakon što je Barcelona na Camp Nou izbacila Espanyol iz Kupa, Pique i Busquets su izjavama iziritirali suparnike i zaradili prijavu Disciplinskoj komisiji. Pique je izjavio: "Pobijedili smo Espanyol iz Cornelle, koji je uvijek težak suparnik za nas. Iz Cornelle, da, zar ne dolaze od tamo?", aludirajući da nisu iz Barcelone. 

Cornella je predgrađe u zapadnom dijelu Barcelone.

Espanyol je odgovorio kako Pique poziva na netoleranciju, a njegove izjave graniče s ksenofobijom. U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa, Espanyol je pobijedio, a domaći navijači zasuli su zvijezde Barcelone predmetima i teškim uvredama. Pique je bio na posebnom udaru, kao i njegova obitelj, djeca te supruga Shakira, kojima su navijači skladali pogradne pjesme. Taj odnos traje iz sezone u sezonu. 2016. godine Piquea su u predgrađu dočekali s pečenim svinjskim glavama, a njegovu suprugu s ružnim transparentima.

"Nakon svih uvreda, nakon svega što su kazali o mojoj obitelji, ovo je najmanje što sam mogao napraviti", rekao je Pique nakon današnje utakmice.

Barcelona je upisala četvrti remi u prvenstvu, no i dalje je bez poraza te uvjerljivo vodeća s 58 bodova (gol razlika 60:11). Prvi pratitelj Atletico Madrid ima 46 i utakmicu manje (večeras igra s Valencijom). Espanyol je na 15. mjestu, s 25 bodova...

Rezultati by SofaScore

>>> Uskoro opširnije.

Pročitajte više