PREMIERSHIP

Unitedova legenda poručila Solskjaeru: Ovo moraš poboljšati ako želiš uspjeh

Foto: EPA

NORVEŠKI menadžer Ole Gunnar Solskjaer potvrđen je na klupi Manchester Uniteda i vodit će engleskog giganta i sljedeće tri sezone, objavio je klub u četvrtak.

Na klupu Uniteda 46-godišnjak je stigao iz norveškog Moldea 19. prosinca prošle godine kao privremena solucija, no ispostavilo se da apsolutno zna što radi.

United potvrdio Solskjaera za sljedeće tri sezone: "O ovome sam sanjao"

Taj potez uprave podržao je i Garry Neville, legenda Uniteda, a danas stručni komentator britanskog Sky Sportsa.

"Fokus mora biti na pojačanjima u obrani"

Bivši bek Crvenih vragova iskoristio je priliku i savjetovao norveškog stručnjaka što bi trebao popraviti da bi ostvario odličan rezultat sad kad je i službeno preuzeo slavni engleski klub.

"Obrana. Mislim da bi Solskjaeru pojačanja u obrani trebala biti glavni fokus. Oformiti stabilan stoperski par jer previše je promjena bilo na tim pozicijama u posljednje vrijeme", rekao je Neville za Sky Sports, pa dodao:

"Valencia i Young su odlični ove sezone, Shaw je počeo igrati. Lindelof ima sjajnu sezonu, Chris Smalling radi dobro, ali u smislu te dominantne prisutnosti, to je vjerojatno ključna stvar. Stoper i bek su potrebni.

"Okupiti prave ljude i dobiti pravu podršku"

„Solskjaeru je sada potrebna prava podrška oko njega i to je nešto što sam rekao prije nekoliko mjeseci. Struktura momčadi i kvaliteta ljudi oko njega kako bi se osiguralo da Manchester United profitira od toga. Regrutiranje novih igrača na ljeto je kritična točka promjene."

"Solskjaer neće biti uspješan u Manchesteru ako ne dobije prave ljude oko njega u trenucima kada se bude kupovalo i ako ne dobije prave igrače. To je apsolutno neophodno."

"Isti igrači odbacili su Mourinha"

Solskjaer nije revolucionarnim idejama promijenio United u kratkom roku. Isti igrači koji su okrenuli leđa Mourinhu, donijeli su Norvežaninu dobre rezultate.

Neville to apostrofira i upozorava da im se ne ponovi isto.

"Igrači su bili fantastični posljednjih nekoliko mjeseci za Olea, ali to su oni isti igrači koji su u ponor povukli Josea Mourinha i ako žele nastaviti sa sjajnim rezultatima, moraju zadržati istu razinu koncentracije, odlučnosti i stava sada kada je Ole preuzeo klub."

"Kritično će biti odabrati prava pojačanja, okupiti prave ljude oko sebe i pobrinuti se da igrači, iako su napredovali od njegovog dolaska, zadrže kontinuitet dobrih igara te si ne dozvole ispad kao i kod Mourinha", podvukao je Englez.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više