LIGE PETICE

Urednik katalonskog Sporta: Zašto Rakitić ne bi sjedio na klupi?

Foto: EPA

IVAN RAKITIĆ ovih je dana puno govorio o svom statusu u Barceloni i javno kritizirao klub zbog činjenice da je većinu sezone proveo na klupi. Danas je urednik katalonskog Sporta Ernest Folch objavio tekst u kojem je pokušao objasniti zašto se Rakitić ne bi trebao žaliti na tretman kluba. 

“Slučaj Rakitić je iz privatne postao javna stvar nakon što je Hrvat u intervjuima otvoreno priznao da je tužan i da ne razumije situaciju. Istina je da je osjećaj takav i da i igrač, i trener, i klub znaju da je vrijeme Hrvata u Barceloni gotovo i da je najbolje pronaći rješenje za izlazak iz ove situacije u siječnju”, piše Folch u uvodu teksta.

Postao je epizodist

Rakitić je u La Ligi ove sezone nastupio sedam puta, ali je većinom ulazio s klupe pa je minutaža ostala skromna. Naime, on je odigrao 197 minuta u dosadašnjem dijelu La Lige, što je samo deset minuta više od Rafinhe koji je još prije dva mjeseca napustio klub. Folsch ne smatra da je to problem.

“Nikada nije lako pronaći najbolji način za rastanak s tako velikim igračem poput Rakitića, koji je sjajno igrao i svojim ponašanjem bio primjer u klubu. U pet godina nije napravio ili rekao nešto ružno. Bio je na ponos klubu. Međutim, trener ima pravo davati prednost drugim igračima, pa čak i promijeniti mišljenje o Rakitiću. To što je imao povjerenje u njega ne mora značiti da ga mora imati cijelo vrijeme”, dodao je urednik Sporta pa zaključio:

“Nakon što je Hrvat javno progovorio o svojoj situaciji, slušamo i čitamo previše komentara koji sugeriraju da klub ili treneru nisu bili fer prema njemu i slično. Pitanje je - zašto? Što je trener napravio pogrešno? Zašto Rakitić ne može biti na klupi? Postoji li takav zakon? Ne možemo kritizirati kub jer ne može pronaći pravi način za rastanak od svog veterana, a u isto vrijeme, kad ga nađe, vikati u nebo. Ostaviti igrača na klupi nije znak nepoštivanja. Igrači dođu i odu. Život ide dalje, a i. naravno, Barcelona. Iako boli, Barca je pravu kada je u pitanju Rakitić.”

Pročitajte više