"UVIJEK SU MU KRIVI SUCI" Guardiola genijalno odgovorio Mourinhu nakon pobjede u derbiju

Foto: Getty Images / Guliver Image

PEP GUARDIOLA je u 20. međusobnom susretu deveti put svladao Josea Mourinha, koji je četiri puta bio bolji, uz sedam remija. No, danas je katalonski trener s Manchester Cityjem slavio na Old Traffordu (1:2) i pobjegao na velikih 11 bodova razlike u Premier ligi. 

Portugalac se, kao što to često zna raditi, poziva na suce i tvrdio kako su oni krivci za poraz od Cityja. Na sve to ironično je odgovorio Guardiola...

"Prošle godine je bio isti slučaj. Pobijedili smo zbog sudaca, tako je bilo i danas. Jose je još jučer pričao o sucima. Međutim, mi smo momčad koja govori o činjenicama, imali smo 75 posto posjeda lopte što znači da smo došli igrati nogomet. Pričali smo o tome kako je United odličan u obrani, a mi smo im zabili dva gola i pobijedili. Ova nam pobjeda puno znači, ali već za tri dana gostujemo kod Swansea gdje ćemo igrati u pravim zimskim uvjetima te ćemo se susresti s mnogim poteškoća. Naslov se ne osvaja u prosincu, ali smo zadovoljni s prednošću koju smo stekli", naglasio je Guardiola.
Međutim, treneru Cityja nije dovoljno samo pobijediti, već želi da njegova momčad igra dobar nogomet, što je ove sezone slučaj s Cityjem, koji je ostvario rekordnu 14. pobjedu zaredom u Premijer ligi.
 
"Ljudi govore kako Barcelona ne bi imala uspjeha u Premier ligi, budući da igramo sličnim stilom kao Barca, pokazali smo kako je to itekako moguće. Znao sam to prošle sezone i znam to sada. Oduvijek sam vjerovao kako svaka momčad može igrati i pobjeđivati svojim načinom igre, to je ljepota nogometa. Sretan sam kada odem na Stanford Bridge i Old Trafford te pobijedim na ovakav način", zaključio je. 

 

Pročitajte više