Uzbuna u španjolskom taboru: Poraz koji je promijenio raspoloženje uoči Eura

Screenshot: Marca

ŠPANJOLSKA reprezentacija poražena je u svojoj posljednjoj pripremnoj utakmici uoči odlaska na Europsko prvenstvo u Francuskoj, moćna Furija nastradala je od Gruzije 1:0, nogometnog patuljka sa 137. mjesta Fifine ljestvice. Nikad u svojoj povijesti nisu poraženi od lošije rangirane reprezentacije, a španjolskoj javnosti nije trebalo puno da upali alarm. "Ovaj poraz promijenio je raspoloženje," pišu tamošnji mediji jutro nakon prvog poraza u posljednjih 12 utakmica.

"Poraz od Gruzije ostavit će gorak okus uoči odlaska u Francusku. Ono što je trebalo biti laka pobjeda i tek malo ozbiljnije rastrčavanje prije Češke, pretvorilo se u pravo mučenje," piše el Mundo Deportivo.


"Španjolska reprezentacija u šarenom sastavu nije uspjela probiti obrambeni blok protiv kudikamo slabije reprezentacije od naših suparnika na Euru. Češke, Turske i Hrvatske," stoji u tekstu Asa.

Razočaran je bio i izbornik španjolske reprezentacije Vicente del Bosque, njegovo vječito zabrinuto lice jučer je dobilo još jednu boru, a jedini pametan komentar koji je nakon šokantnog poraza mogao izustiti bio je:

"Razočaran sam," rekao je iskusni trener pa nastavio:

"Ne zato što smo igrali očajno u obrani, nego zato što nismo uspjeli probiti njihov blok. Najboljim momčadima na svijetu dogodi se slučajan gol iz kontre, kao nama jučer, ali protiv Gruzije nismo napravili ništa ozbiljnije u završnici, a to je zabrinjavajuće."


Del Bosque je možda bio malo preoštar prema svojim igračima, Furija je u prvom poluvremenu imala tri dobre prilike, ali Aduritz, Fabregas i Ramos nisu ih realizirali. Nakon devet golova u uvodne dvije utakmice pripremnog ciklusa u španjolskom taboru stvorila se odlična atmosfera, a njihovi mediji bili su uvjereni kako je Del Bosque ponovno pronašao formulu za najviše domete, ali ta je atmosfera sinoć u predgrađu Madrida grubo narušena.
 

 

Pročitajte više