NIZOZEMSKA BEZ SVJETSKOG PRVENSTVA Francuska je u Rusiji, Šveđani idu u play-off

Foto: Hina

ODIGRANE su i posljednje utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U skupini A Francuska je pobjedom protiv Bjelorusije 2:1 potvrdila prvo mjesto i plasman na Svjetsko prvenstvo, a Nizozemska nije uspjela u nemogućoj misiji protiv Švedske. Slavili su s 2:0 golovima Robbena, ali za drugo mjesto trebalo im je još barem pet golova.

Nizozemci, trostruki svjetski viceprvaci, propustit će tako drugo veliko natjecanje zaredom, nakon što ih nije bilo ni prošle godine na Euru u Francuskoj. Arjen Robben zabio je iz jedanaesterca za 1:0 već u 15. minuti, nakon što je Lundelof igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Omjer snaga na terenu i broj udaraca po golu budili su nadu navijača "Oranja" u golijadu, ali na drugi gol su čekali do 40. minute. Babel je uposlio uposlio Robbena na 17 metara,  a zvijezda Bayerna krasnim udarcem pogodila mrežu za 2:0. No, više od toga nisu uspjeli napraviti. 

Švedska će se priključiti Hrvatskoj i još šest reprezentacija u dodatnim kvalifikacijama, koje se igraju početkom studenog.

Francuska je na Stade de Franceu, kao vodeća u skupini A, dočekala Bjelorusiju i slavila je sa 2:1. Antoine Griezmann zabio je za 1:0 u 27. minuti, a u 33. asistirao Olivieru Giroudu za 2:0. Utješni pogodak za Bjelorusiju dao je Anton Saroka (44). 


Rezultati by SofaScore


NIZOZEMSKA - ŠVEDSKA  2:0 

Tijek susreta

40` GOOOL! Arjen Robben zabio je još jedan, ovaj put iz igre. Babel ga je uposlio na 17 metara,  a zvijezda Bayerna krasnim udarcem pogodila mrežu za 2:0!

15` GOOOL! Nizozemska je povela! Arjen Robben zabio je jedanaesterac nakon što je Lundelof igrao rukom u svom kaznenom prostoru. "Oranje" je već četiri puta zapucao prema golu, a gosti niti jednom.

1` Nizozemci kreću s trojicom napadača! Ovo bi mogla biti vrlo zanimljiva utakmia

Nizozemska: Cillessen - Tete, Van Dijk, Rekik, Ake - Vilhena, Blind - Wijnaldum - Robben, Janssen, Babel

Švedska: Olsen - Lustig, Lindelog, Granqvist, Augustinsson - Claesson, Larsson, Johnasson, Forsberg - Toivonen, Berg


FRANCUSKA - BJELORUSIJA  2:1

44` GOOOL! Bjelorusija je smanjila zaostatak golom Saroke.

33` GOL! Griezmann je asistirao Giroudu za 2:0 Francuske!

27` GOL! Francuska je na korak do SP-a! Griezmann je zabio na asistenciju Matuidija.

 

Tweetovi o temi european qualifiers

 

 

Pročitajte više