JURČEVIĆ MORA UZETI KUP I PRVENSTVO "Hvala Biliću, ali sada je moja zadnja! Ovo je prilika života"

Foto: Index

DINAMO je danas predstavio novog trenera. Nakon Marija Cvitanovića na klupu je došao Nikola Jurčević. 

Jurčević je potpisao ugovor do 30. lipnja  2019. godine, a mjesečno bi trebao zarađivati od 25-30 tisuća eura. 

"Pun sam energije i ambicije da u tome uspijem, najvažniji su igrači kojima treba vratiti samopouzdanje, ali poduzet ću sve da u nastavku prvenstva sve pobijedimo...Izuzetno sam sretan, za mene je ovo poseban trenutak, Dinamo je klub moje mladosti, želim ovdje uspjeti. Od onog trenutak kada me je Dinamo zvao, odmah sam prihvatio, takav poziv se ne odbija", rekao je Jurčević na početku današnje konferencije za medije.

Stožer je ostao isti, jedino novo ime uz Nikolu Jurčevića je kondicijski trener Miljenko Rak, koji je radio sa Slavenom Bilićem u reprezentaciji, kao i u West Hamu.
 
"Dio stožera je ostao, postoji mogućnost da se stručni stožer kompletira, novo lica jedino je  Miljenko Rak, vjerujem da ćemo napravit jedan pravi stožer koji će napraviti velike rezultate."

Reakcija Slavena Bilića nakon preuzimanja Dinama?
 
"Obavijestio sam Slavena, reagirao je kako samo on može. Rekao je da bi na mom mjestu i on prihvatio ponudu. Želi mi sve najbolje. Putevi su nam se razišli. Da je Bilić sada dobio neku ponudu, u mojim mislima je samo Dinamo. Ovo mi je prilika života da se vratim na nogometnu scenu. Ali naš odnos je fantastičan, fenomenalno vrijeme u zadnjih desetak godina i veliko iskustvo", rekao je Jurčević pa nastavio:

'Iako sam godinama bio vani nisam izgubio vezu s Hrvatskom, pratio sam hrvatski nogomet. Nisam pao s Marsa i svjestan sam razlika u odnosu na ono što sam dosad radio. Moja intimna želja je bila da samostalno radim, ali moram reći da je moja suradnja sa Slavenom (opa. Bilićem), o kojem mogu reći samo najbolje, bila izvrsna. Posao samostalnog trenera je ono što sam želio. Kod Bilića, sam vodio treninge u reprezentaciji i u klubovima, radio sam mnoštvo stvari, ali njegova je bila zadnja. Sada ću ja imati zadnju riječ."
   
Uprava kluba postavila je uvjet Jurčeviću prema kojem Dinamo mora osvojiti prvenstvo i Kup. Jedan od glavnih ciljeva je koje mora ispuniti podignuti obranu na čelu s vratarom Livakovićem, koji je u posljednje dvije prvenstvene utakmice primio čak osam golova. Narušenu atmosferu u svlačionici mora što prije popraviti ako želi napraviti ozbiljnije stvari s Dinamom.
 
Jurčeviću sigurno neće biti lako... Mora "oživjeti" i Antu Ćorića, velikog Dinamovog talenta, koji u ovoj sezoni igra daleko ispod očekivanja. 

"Mi mamo veliki broj mladih igrača koji su talentirani, a zanimljivi su i drugim svjetskim klubovima...  Ja bih htio da se ono što se piše o njima, da oni to pokažu i na terenu. Nitko nema garanciju da će igrati, svi se moraju izboriti za to. Želim od svih igrača da daju svoj maksimum... Za Ćorića ne mogu reći hoće li on više igrati, moram ga vidjeti na treningu, kao i ostale igrače, tako da ne mogu puno govoriti o pojedincima", završio je Nikola Jurčević.

 
 

Pročitajte više