Rakitić: Trebamo zahvaliti i Čačiću, ali nadam se da Dalić ostaje s nama

Foto: Igor Kralj, Sanjin Strukić/Pixsell

HRVATSKA u nedjelju od 20.45 u Pireju brani 4:1 iz prve utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Momčad Zlatka Dalića je večeras odradila samo lakši trening, a nitko ne želi ni razmišljati o velikoj prednosti iz Maksimira.

"Gledate nogomet pa znate da je svašta moguće. Evo, ja sam prošle sezone s Barcelonom okrenuo 0:4 iz prve utakmice. Igrao sam ovdje nedavno protiv Olympiakosa, ovaj stadion je pakao. Jako teško je ovdje igrati, pritisak publike je ogroman, a Grci će sigurno biti dodatno motivirani da pokažu kako ono u Maksimiru nije bilo njihovo pravo lice", rekao je Ivan Rakitić na press konferenciji.

Hrvatsku će dočekati grotlo stadiona Karaiskakis na kojem se očekuje nešto manje od 35 tisuća navijača.

"Moramo biti u svakoj sekundi spremni na sve detalje koji će se događati na terenu, a bit će ih. Ništa ne smijemo prepustiti slučaju, jer nakon ovog popravka više nema. Mi smo došli ovdje pobijediti i tako ćemo se i postaviti. Nije Grčka uopće tako loša kao što se činilo u prvoj utakmici i ja ne očekujem sutra težu utakmicu jer je i prva bila jako teška. Pritiska se ne bojimo. Pritisak želimo jer želimo biti među najboljima", rekao je Rakitić.

 

On je posebno proigrao pod vodstvom novog izbornika, ali nije želio pričati o sebi.

"Moramo se zahvaliti i gospodinu Čačiću i njegovu stožeru, jer smo s njim krenuli na ovaj put. Zadnje dvije pobjede su dijelom i njegova zasluga. Drago mi je da sam s Dalićem radio i u mladoj reprezentaciji tako da poznajem njegov žar za nogometom i pobjednički mentalitet. To je prenio i na nas i nadam se da će dobiti priliku i na Svjetskom prvenstvu", zaključio je Rakitić.

 

Pročitajte više