UŽIVO Prijelazni rok: Conte oteo Biliću Novog Drogbu i dobio prvo pojačanje u Chelseaju

Foto: Facebook/Leicester

LJETNI prijelazni rok se zahuktava, a najnovije nogometne transfere, posudbe i nezaobilazne glasine pratite na Indexu.

16:00 Michy Batshuayi (22), prvi izbor Slavena Bilića za jačanje tanke pozicije u West Hamu - napadača od 20+ golova po sezoni, iz Marseillea je došao u London, ali njegov zapadni, a ne istočni dio. Točnije, potpisao je petogodišnji ugovor sa Chelseajem, koji je Olympiqueu platio odštetu od 40 milijuna eura. Mladi belgijski golgeter prvo je pojačanje Bluesa pod novim trenerom Antoniom Conteom.
 
Batshuayi je prošle sezone s 23 gola i 10 asistencija bio najbolji strijelac i dodavač Olympiquea Marseillea i velika, neskrivena želja Bilića za ljetno pojačanje napada West Hama. Osim Hammersa, želio ga je i Juventus.
 
Ali, došlo je do velikog obrata i nakon što je Marseille prihvatio ponudu Chelseaja od 40 milijuna eura, Batshuayi je izjavio da pojačava Bluese, što je danas i formalno napravio:
Batshuayija zovu Novi Drogba, a navijači Chelseaja nadaju se da će s njihovim klubom biti barem približno uspješan kao najveći napadač u povijesti kluba, koji je također za bogatstvo došao iz Marseillea i postao ključni igrač trofejne žetve Abramovičevog kluba. 
 
Chelsea je dakako zadnju godinu daleko od slavnih dana, neprepoznatljivo loš i neefikasan pa je nakon osvajanja engleskog naslova 2015., upravo završenu sezonu okončao na desetom mjestu i od ljeta neće igrati u Europi.
 
Ali, zato im za trenera dolazi europski hit Antonio Conte, kojem je jedan od glavnih zadataka ojačati napad, jer Diego Costa se vraća u Atletico, a Pedro Rodriguez i Loic Remy se nisu dokazali.
 
Zato dolazi mladi belgijski napadač kongoanskog porijekla, koji se probio nakon što je u sezoni 2013/14 postigao 23 gola za belgijski Standard. Prešao je u Marseille za 6 milijuna eura. Prve sezone privikavao se na novu sredinu i postigao tek 10 golova, ali je u netom završenoj eksplodirao. 
 
Za belgijsku reprezentaciju debitirao je jesenas i u prva dva nastupa zabio dva gola. Treći je postigao u pobjedi 4:0 protiv Mađarske u osmini finala Eura. Wilmots mu nije dao ni minute u tri utakmice skupine, ali mu se Batshuayi odužio što ga je protiv Mađara postavio u prvu momčad. 
 
Biliću ostaje žal što je ostao bez još jednog igrača kojeg je jako želio. Naravno, napadaču s referencama poput Batshuayijevih ne nedostaje jakih zainteresiranih klubova. Ali, Bilić je velike nade polagao u adut koji oni nemaju - Dimitrija Payeta, kojeg je West Ham prošlog ljeta kupio također od Olympiquea (za 15 milijuna eura) i koji je ključni igrač Hammersa. On je bio angažiran da nagovaranjem slomi mladića s kojim je igrao jednu sezonu, odnosno da najboljem strijelcu Marseillea objasni kako bi mu bilo najbolje da se u Londonu pridruži nekadašnjem najboljem dodavaču tog kluba. Kao što vidimo, Bilićevi i Payetovi argumenti ustuknuli su pred onima s drugog kraja grada. 

 

13:00 Arsenal je putem mrežnih stranica potvrdio dolazak 21-godišnjeg japanskog reprezentativca, Takume Asana. Mladi Japanac stiže iz Sanfrecce Hiroshime.

"Takuma je jedan od najtalentiranijih mladih napadača i bit će veliko pojačanje za budućnost", rekao je Arsene Wenger.

12:30 Grzegorz Krychowiak novi je igrač PSG-a. Poljski je reprezentativac potpisao na pet godina, a francuski Eurosport javlja kako je Sevilli pripala odšteta od 30 milijuna eura.

11:00 Leicester je potvrdio da je Nampalys Mendy njihov novi igrač. Englezi javljaju kako je aktualni prvak za veznjaka Nice isplatio 13 milijuna eura. Ovo je četvrto ovoljetno pojačanje Claudija Ranierija (Zieler, Hernandez, Uche i Mendy).

 

Pročitajte više