Vaha preporodio Nantes: Uvjerljivom pobjedom pobjegao iz opasne zone

Foto: Getty Images / Guliver Image

VAHID HALILHODŽIĆ preporodio je Nantes. Nekada je bio napadač Kanarinaca, za koje je od 1981. do 1986. zabio 93 gola u 163 utakmice, a danas je spasitelj svog kluba s klupe. Nakon očajnog starta sezone i jedne pobjede u devet utakmica bivši strateg Dinama preuzeo je vruću klupu i odmah podignuo Nantes.

Danas je vezao četvrtu pobjedu od svog dolaska, a time i najveću jer je razbio fenjeraša Guingamp s 5:0 u 12. kolu Ligue 1, čime je pobjegao iz opasne zone te skočio s 15. na 10. mjesto ljestvice. Pet bodova je udaljen od borbe za opstanak, ali i šest od Europa lige te samo sedam od Lige prvaka. 

To se do sredine listopada i njegovog dolaska činilo nemogućom misijom. Međutim, Vaha je uveo red, rušio Toulouse (4:0), pa Amien (1:2) i Montpellier (0:3), zaključno s današnjom petardom, uz gol razliku 14:1! Njegov najbolji napadač i trenutačno drugi strijelac lige (10 golova, jedan više zabio je Mbappe) Emiliano Sala zabio je dva gola protiv Guingampa u 43. i 84, a u strijelce su se upisali i Rongier u 63, Toure u 70. te Girotto u 78. minuti. 

Malo je reći da su navijači oduševljeni radom svoje klupske legende, s kojom je nakon košmarnog starta sezone sve do kraja moguće. 

Pročitajte više