Van Persie zabio dva gola pa se ozlijedio, Udinese pobjedom otvorio sezonu

NOGOMETAŠI Arsenala u posljednjem su subotnjem dvoboju trećeg kola engleske Premier lige deklasirali Newcastle na Emirates stadionu pobijedivši 3:0.

Dvostruki je strijelac za Wengerovu momčad bio Robin van Persie, no igrač utakmice svakako je Emmanuel Adebayor, koji je inicirao akcije kod sva tri gola.

Za prvi je pri ubacivanju s desne strane Newcastleova Francuza Charlesa N'Zogbiju pogodio u ruku za 11-erac, kojega je uspješno izveo Van Persie. Bilo je to u 18. minuti.

Nizozemac je na 2:0 povisio u završnici prvog dijela. Opet je po desnoj strani pošao Adebayor, te prizemnom loptom na prvoj vratnici pronašao imenjaka Ebouea. Ovaj je petom majstorski ostavio loptu za Van Persieja u naletu, koji je desnom nogom zabio pod gredu.

Konačno, nakon lijepe akcije Fabregasa i Adebayora, u 59. je minuti konačan rezultat postavio Denilson.

Van Persie je u 61. minuti još čudesnim udarcem lijevom nogom iz mrtvog kuta, s lijeve strane, pogodio gredu, a dvije minute potom napustio igru zbog ozljede. Još nije poznato koliko je ozbiljna.

Arsenalovi su igrači 23 puta šutirali prema Shayu Givenu, a Newcastleovi samo u četiri navrata prema Almuniji.

Udinese pobjedom otvorio sezonu

Započela je nova sezona talijanskog nogometnog prvenstva. U otvarajućoj utakmici Udinese je kod kuće slavio protiv Palerma 3:1.

Junak Udineseove pobjede bio je napadač talijanske reprezentacije Antonio di Natale s dva postignuta pogotka, dok je jedan zabio Švicarac Gökhan Inler.

Jedini pogodak za Palermo, u čijim redovima Igor Budan nije bio niti na klupi, zabio je Australac Mark Bresciano.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više