Vandalizam na Poljudu: Razvaljena vratnica, ukradena mreža

NOVE nevolje na Poljudu. Splitskoj policiji dojavljeno je kako su tijekom noći nepoznati počinitelji oštetili južnu vratnicu na terenu te ukrali mrežu. Na sjevernoj vratnici iščupani su držači nogometne mreže.

Policija traga za počiniteljima. Joško Svaguša, predsjednik Hajduka, nije bio dostupan za komentar vandalskog čina. Šteta, jer upravljanje stadionom od početka veljače prešlo je s Javne ustanove Športski objekti na sam klub.

Torcida nema pojma

Kako se u ovakvim i sličnim situacijama redovito u negativnom kontekstu počne spominjati Torcida, kontaktirali smo Klub navijača Hajduka: "Nemamo pojma tko je to napravio, glupo je što se uvijek u nas prve upre prst sumnje. Tko zna čije je ovo djelo, vjerojatno nekog narkomana ili pijanca koji je preskočio ogradu i ušetao na travnjak", rekao nam je Stipe Lekić, tajnik Torcide.

Video nadzor zastario i spreman za zamjenu

Posljednji upad na Poljud zbio se koncem svibnja prošle godine, uoči derbija s Dinamom. Na južnu tribinu stadiona upalo je nekoliko mladića. Zapalili su par stolica. Snimile su ih kamere video nadzora, a pretpostavlja se i da je zabilježen najnoviji upad na stadion.

Ipak, veliko je pitanje koliko će kamere otkriti, jer je sustav nadzora zastario, skromnih tehničkih mogućnosti te je odavna predviđen za zamjenu.

Policijske ophodnje i zaštitari nemoćni

Stadion, inače, navečer čuvaju dvojica zaštitara, a uokolo patroliraju policijske ophodnje. Svoju prisutnost plavci su pojačali posljednjih mjeseci, otkako se zaoštrio sukob novog čelništva kluba s navijačima. Sve to očito nije bilo dovoljno da vratnice Poljuda ostanu netaknute.

Pročitajte više