hnl

VARAŽDIN - DINAMO 0:5 Spektakularna pobjeda Dinama. Briljirali Oršić i Majer

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

DINAMO je u 25. kolu HNL-a u sjajnoj predstavi pobijedio Varaždin u gostima 5:0 golovima Atiemwena, Mišića, Gavranovića i dva gola Oršića.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Zoran Mamić je nakon teške utakmice u Londonu protiv Tottenhama napravio sedam promjena u odnosu na tu utakmicu, ali se ni u jednom trenutku na terenu nije vidjelo da Dinamo igra u "šarenom" sastavu.

Dapače, hrvatski prvak odigrao je jednu od boljih utakmica u HNL-u ove sezone i nevjerojatno je da nije zabio još barem dva ili tri gola.

Poštedu su dobili Petković, Theophile-Catherine i Ademi, Čabraja je igrao lijevog beka, a od prve minute na terenu su bili Josip Mišić i Ijayi Atiemwen.

Dinamo pregazio Varaždin u 24 minute

Dinamo je zagospodario terenom od prve minute, a poveo je već u 7. minuti. Oršić je započeo akciju, a odbijena lopta došla je do Atiemwena. Nigerijac se na vrhu šesnaesterca lažnjakom riješio čuvara i onda plasiranim udarcem pogodio za 1:0.

Rani gol pokopao je sve planove domaćina koji nisu bili dostojan protivnik Dinamu koji je počeo redati šanse. U 10. minuti Majer izlazi sam pred Zeleniku, ali bivši Dinamov golman odličnom reakcijom spašava gol. Tri minute kasnije Gavranović je iskoristio pomutnju u domaćoj obrani, ali je zakomplicirao akciju, da bi u sljedećem napadu Majer idealno proigrao Gavranovića, ali ovaj puca pokraj gola.

Nije se mogao Varaždin još dugo braniti pa je u 16. minuti utakmicu, ako je do tad i bilo pitanja, riješio Josip Mišić. Majer je povukao kontru i odigrao Oršiću na kojeg Zelenika istrčava, ali ne uspijeva očistiti. Majer nalazi Mišića, a ovaj strašnim udarcem s 15-ak metara povisuje na 2:0.

Samo dvije minute kasnije bilo je 3:0. Još jednu munjevitu kontru povukao je Majer i tražio Oršića. Lopta se odbila od noge igrača Varaždina ravno u noge Oršiću koji nesebično dodaje Gavranoviću, a ovaj iskosa s par metara zakucava loptu u gol za ogromnih 3:0.

Nakon furioznog otvaranja, Dinamo je malo usporio, ali je do poluvremena mogao zabiti i četvrti da je Majer malo bolje zahvatio loptu u 42. minuti nakon dodavanja Oršića. No Majer je igrao briljantnu utakmicu. Svaka akcija Dinama počela je od njega, a još bolje nego u prvom igrao je u drugom dijelu.

Majer nezaustavljiv

Mamić je na poluvremenu u svlačionici ostavio Lauritsena pa se Franjić spustio na stopera, a u igru je ušao Kastrati. Atiemwen je osjetio preponu tijekom prvog dijela, a njega je zamijenio Burton.

Kastrati je u 47. minuti u prvom dodiru s loptom mogao dati gol, ali nije dobro reagirao nakon gužve u šesnaestercu. U 54. minuti Oršić je imao mrtvu šansu. Majer ga je savršeno proigrao, Oršić izašao sam pred Zeleniku, ali golman domaćina skreće njegov udarac u korner koji Dinamo izvodi skraćeno.

Majer daje Oršiću, a ovaj strašnim udarcem iskosa s 15-ak metara pogađa suprotnu stativu. Desetak minuta nije bilo opasnosti pred golom Varaždina, da bi u 68. minuti Gavranović krasno proigrao Oršića koji u još jednoj dobroj prilici loše reagira i Zelenika mu brani.

Oršić zabio fantastičan gol

No ono što Oršić nije zabio do tad zabio je do kraja susreta. U 70. minuti dobio je loptu na rubu šesnaesterca i onda fenomenalnim, svojim "trademark" udarcem unutarnjim dijelom kopačke pogodio suprotni kut za 4:0. Osam minuta kasnije Majer i Kastrati odigrali su munjeviti dupli pas, Majer je probio desnu stranu i vratio povratnu loptu na peterac, gdje je Oršić koncentriran i rutinski zabija za 5:0.

Dinamo je stiskao do samoga kraja, a mogao je zabiti i šesti gol da Gavranović nije promašio mrtvu šansu u 86. minuti. Majer ga mu je odigrao savršenu loptu, Gavranović je zaobišao Zeleniku i onda pucao pokraj gola.

Tako se Dinamo napunio samopouzdanjem uoči uzvrata s Tottenhamom, a Varaždin očekuje grčevita borba za opstanak.

 

Pročitajte više